Lifestyle

Megvan a Szépművészeti Múzeum történetének 2. leglátogatottabb kiállítása

Több mint negyedmillióan látták a Szépművészeti Bosch-kiállítását.

Hatalmas siker

Több mint 250 ezren látták a Szépművészeti Múzeum Menny és pokol között – Hieronymus Bosch rejtélyes világa című kiállítását, ezzel az április 9. és július 17. között megrendezett tárlat lett a múzeum történetének második leglátogatottabb kiállítása.

Szépművészeti Múzeum Bosch-kiállítás rekord látogatottság tárlat

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A mintegy 90 művet bemutató tárlat nemcsak az első átfogó Bosch-kiállítás volt Közép-Európában, de a teljes nemzetközi múzeumi világot tekintve is az elmúlt fél évszázad egyik legjelentősebb Bosch-bemutatójának számított – emlékeztetett az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a Szépművészeti Múzeum.

A kiállítás azokat az örök emberi témákat járta körül, amelyeket Bosch oly eredeti módon, enigmatikus képi nyelvezettel fogalmazott meg a művein: az erény és a bűn közötti választás, a hit és az igazság kérdései, a vágyak korlátlan megélése és féken tartása vagy az emberi lét szellemi minőségének kérdése.

A németalföldi mester saját kezű festményei és rajzai mellett a kiállításon az életmű előzményeihez kapcsolódó alkotások, továbbá műhelyének és követőinek legjellegzetesebb remekművei is láthatók voltak.

A Szépművészeti Múzeum a Bosch-tárlat bezárta után is nagyszabású kiállításokkal várja a látogatókat: az intézményben június végén nyílt meg és október közepéig lesz látható a Henri Matisse művészetét bemutató tárlat, október végétől pedig egy átfogó El Greco-bemutatóval találkozhat majd a közönség – áll a közleményben.

Remekművek a párizsi Pompidou Központból címmel látható átfogó, a francia festő, Henri Matisse életművét bemutató kiállítás csütörtöktől a Szépművészeti Múzeumban.

Leadfotó: MTI/Bruzák Noémi

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Adunk egy tippet a megfejtéshez: az biztos, hogy nem homokszínűek voltak.
Sztárok
Bonaparte Napóleon halála lassú és gyötrelmes volt, és a halál oka a mai napig kérdéseket vet fel.
Fashion&Beauty
Minden évszaknak megvannak a maga elengedhetetlen ruhadarabjai, ha pedig a leghidegebb hónapokról van szó, valószínűleg mindannyiunknak a télikabátok jutnak először az eszünkbe.