Lifestyle

Ez az eszköz a rezsicsökkentett mennyiség felét kimerítheti, ha nem vigyázunk!

Augusztustól a legtöbb ember megfontolja, bekapcsolja-e elektronikai eszközeit.

Augusztustól luxus lesz a gamer élet

Miután Gulyás Gergely múlthét szerdán bejelentette, hogy a kormány energia-veszélyhelyzetet hirdetett és hét pontból álló intézkedési tervet fogadott el, a lakosság körében kitört a pánik. Ennek részeként ugyanis augusztus 1-jétől a rezsicsökkentett gáz- és áramárat csak a lakossági átlagfogyasztás mértékéig biztosítja.

A kormány által megjelölt lakossági átlagfogyasztás jelenleg így néz ki:

  • áramból évi 2523 KWh-t (havi 210 kWh),
  • gázból pedig évi 1729 köbmétert (havi 144 köbméter) lehet használni,

azaz eddig jár majd a rezsicsökkentés. Ha ezt túllépi valaki, akkor onnantól piaci árat számláznak ki a szolgáltatók – írja cikkében a Promotions, aki azt is kiemeli, hogy van egy réteg, akik abszolút izzadni kezdtek a rezsicsökkentés átalakítása miatt, ők pedig a gamerek.

A gamerek nehéz időszak elé néznek

A jóval takarékosabb laptopokkal ellentétben, egy hangszórókkal és nyomtatóval felszerelt asztali számítógép fogyasztása már jóval nagyobb számokat produkál: évi 600 kWh energiát jelent, ha valaki egy átlagos asztali gépet használ napi 8 órában.

A gamerek felszerelése – gamer PC monitorral – még ennél is durvább, 1400 kWh-át fogyasztást jelent, ami a lap szerint kimeríti a rezsicsökkentett mennyiség több mint felét.

Ha például egy gamer PC mellé még a légkondit is bekapcsoljuk, akkor bizony előfordulhat, hogy igencsak magas számlára számíthatunk az elkövetkező hónapokban.

A török államtanács megerősítette, hogy Ankara kivonul a nők elleni erőszak megelőzését célzó egyezményből.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Lifestyle
A meleg nyári napokon természetes, hogy a klímát bevetve próbálunk megküzdeni a forrósággal, érdemes azonban csínját bánni vele!
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.