Lifestyle

Nagy a baj: nyomtalanul eltűnt a boltokból a magyarok kedvenc nyári gyümölcse, és lehet, hogy már nem is lesz kapható a szezonban

Még csak június eleje van, de a szóban forgó gyümölcs máris eltűnt az üzletek polcairól. Lehet, hogy a nyári idény során már nem is találkozhatuk vele?

Tényleg nem tér már vissza az üzletekbe?

Szinte nyomtalanul tűnt el a hazai boltok polcairól a magyar eper - jelezte néhány olvasó a 24.hu-nak. Az ínycsiklandó nyári finomság megrögzött rajongói máris kétségbeestek. Tényleg arról volna szó, hogy a hazai eper a hatalmas meleg miatt már letermett? A FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke, Apáti Ferenc a 24.hu kérdésére elmondta: idén másfél-két héttel korábban indult a szamócaszezon, mint máskor. A szakértő hozzátette: az idény általában április ötödike tájékán kezdődik, ekkor még fűtött, melegházi szamócával - csakhogy 2024-ben a kezdés időpontja március végére esett. "A szabadföldi szamócaszezon (amikor sok van belőle), általában május közepétől június közepéig tart – ám az idén már ez is elindult április végén, május elején, és mivel szokatlanul korai volt a kitavaszodás, így június közepe helyett június elején befejeződött, vagyis mostanra már nagyrészt lecsengett" - idézte Apáti véleményét a lap.

Jó, jó, de mit jelent ez a jelenre és a jövőre nézve? Idén tényleg búcsút mondhatunk a magyar szamócának? Valóban nem találkozhatunk már vele az üzletekben? Nyisd meg galériánkat, és azonnal eláruljuk a választ!

Fontos tudni, hogy a szezon utolsó harmadában már csak szabadföldi szamócát szednek, ami különösen érzékeny az esőre, amiből mostanság bőven kijutott nekünk. Az eső tehát egyszerűen "elmosta" a szezon végét, így hát a boltok szamócakészletei is kiürültek. Helyette van valamennyi román, illetve nagyobb mennyiségben lengyel import. De vajon a magyar eper az összes honi áruházlánc kínálatából kikerült?
Kattints a további képekért!

Sokakat el fog keseríteni az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) döntése.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Lifestyle
Fashion&Beauty
Üdítő, szexi és merész: Ez a 2024-es nyár legmenőbb hajtrendje!
Lifestyle
A Nyilas legyen óvatos, mert balesetveszélyes helyzetbe kerülhet. Napi horoszkóp!
Sztárok
Érte rajong most az egész világ, ami nem is csoda, hiszen nemcsak hihetetlenül tehetséges, de jóképű is.