Tedd a lisztet a fagyasztóba: hihetetlen dolog fog történni, sosem tárolod majd másképp ezután ezt az alapélelmiszert!
Liszt a fagyasztóban? Ezen első hallásra sokan megdöbbenhetnek, pedig egyáltalán nem butaság ezt az alapélelmiszert a konyhaszekrény vagy a spájz helyett szó szerint hűvösre tenni, cikkünkben azt is eláruljuk, miért!
Te is találkoztál már velük?
A liszt egy kulcsfontosságú alapélelmiszer, amely nem hiányozhat egy háztartásból sem, hiszen nagy hasznát vehetjük a főzés során is, sütéskor pedig gyakorlatilag elengedhetetlen. Szerencsére a liszt sokáig eláll, de a legtöbben a konyhaszekrényben vagy a spájz polcán tárolják gyanútlanul, mondván az száraz és hűvös hely, így megfelelően el lehet ott tartani. Igen ám, de sokan nem is számolnak a veszélyekkel és a kártevőkkel, amelyek beférkőzhetnek még a légmentesen záródó edényekbe is, ezáltal gusztustalan látványt nyújtva, és alkalmatlanná téve az élelmiszert a felhasználásra. Szerencsére azonban lehet tenni az ellen, hogy a kártékony élőlények beférkőzzenek például a lisztbe vagy épp a többi gabonafélébe, fűszerekbe és hüvelyesekbe – galériánkban olvashatod a részleteket!
A sült kolbász sokak kedvence, hiszen ebédre vagy vacsorára is pazar lakoma tud lenni. Minden háziasszonynak megvannak a maga trükkjei az elkészítéséhez, a tökéletes végeredmény elérése érdekében azonban érdemes megfogadni II. Erzsébet egykori szakácsának tippjeit.