Ne vízben főzd: így készítsd el a fagyasztott zöldborsót, hogy még finomabb legyen

Ha legközelebb fagyasztott zöldborsót főzöl a családnak, mindenképpen a cikkben bemutatott technikát alkalmazd, ugyanis óriási sikert fogsz aratni vele a vacsoraasztalnál.
Jolly Joker alapanyag
A fagyasztott zöldborsó az egyik leghasznosabb alapanyag, ami a konyhánkban helyet kaphat, hiszen bár egyszerű, mégis praktikus és mindig kéznél van, ha gyorsan szeretnénk valami finomat készíteni. Ráadásul hiába apró szemű, valójában igazi tápanyagbomba: tele van rosttal, fehérjével, C-vitaminnal és antioxidánsokkal, így kifejezetten pozitív hatással van a szervezetre, ha rendszeresen fogyasztjuk. Sőt: mivel közvetlenül a szedés után fagyasztják le, megőrzi természetes édes ízét és élénk zöld színét, így nemcsak ízletes, hanem látványra is friss hatást kelt.
Arról nem beszélve, hogy a fagyasztott zöldborsó sokoldalúan felhasználható, és szinte bármilyen ételbe beilleszthető – pár marék belőle feldobhat egy tésztaételt, salátát, rizses fogást vagy krémlevest, de akár főételként is megállja a helyét egy klasszikus borsófőzelékben, zöldséges curryben vagy zöldborsós rizottóban. Könnyen kombinálható más hozzávalókkal, például mentával, sonkával vagy parmezánnal, attól függően, hogy friss, könnyed vagy tartalmas ételt szeretnénk. Nagy előnye továbbá, hogy mindig frissen elérhető, nem igényel pucolást, és percek alatt elkészíthető. Ám a legtöbben valójában nem is sejtik, hogy a hagyományos vízben történő főzés helyett egy teljesen másik módszert lenne érdemes alkalmazni, ettől ugyanis a végeredmény messze sokkal jobb lesz, mint addig bármikor.



























