Legfontosabb őszi kellékünk: az esőkabát!

Gyerekkorunkban sokat hordtuk, felnőttkorunkban azonban a legtöbben hanyagoljuk, pedig az egyik leghasznosabb őszi kiegészítő: az esőkabát. Roppant praktikus, mivel összehajtogatva kis helyen is elfér, és amikor viseljük, szabadon hagyja mindkét kezünket. 
 
Praktikus
Az esőkabát még a mini esernyőknél is jobb, mivel összehajtva és egy zacskóba rakva a legkisebb női táskákban is elfér. Ha elered az eső, csak elő kell venned és a ruhádra húznod, így garantáltan nem leszel vizes, még akkor sem, ha fúj a szél és úgy esik az eső. Az esernyők egyik nagy hátránya, hogy erős szélben az eső nem teljesen függőlegesen esik, ezért a nadrágunk könnyen megázhat és átázhat. Mivel az esőkabát vízlepergető anyagból készül, nem szívja a nedvességet, így zárt helyen percek alatt lecsöpög és teljesen cseppmentesre szárad.
 
 
 
Divatos
Mivel ma már nemcsak a régen megszokott alapszínekben gyártanak esőkabátokat, szinte bármilyen színű és mintájú kabátot beszerezhetsz. Ha szereted a bohókás fazonokat, akár olyat is választhatsz, aminek a kapucni részén aranyos minták, fülek és egyéb díszek is vannak. Ez egy kicsit gyerekesnek tűnhet, azonban egy-egy komor őszi nap alkalmával garantáltan feldobja majd a hangulatodat! Ha nem szereted az egyszerű darabokat, nyugodtan dobd fel egy övvel az esőkabátodat!
 
 
Milyen a jó esőkabát?
Régen a legtöbb helyen csak egyszerű női, férfi és gyerek méret volt. Ma már a butikok kínálatában méret szerint kaphatóak az esőkabátok, azonban mindig ügyelj arra, hogy a saját méretednél egy mérettel nagyobb kabátot válassz!
 
Ha az esőkabát nem bélelt, akkor mindenképpen alá kell venned a saját őszi- illetve télikabátodat, ezért ha a saját méreteddel azonos méretet választasz, nem fog aláférni semmilyen meleg ruhadarab. Ha bélelt esőkabátot vagy divatos lakkabátot választasz, akkor természetesen az alkatodnak megfelelő méretet vedd meg! Ha garantáltan esővédett ruhát szeretnél, akkor hordd gumicsizmával az esőkabátodat! A gumicsizmák rengeteg színben és stílusban kaphatóak, ha fázós vagy, akkor mindenképp bélelt fazont válassz!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!