Csupán ennyi a tökéletes madártej titka: egyetlen apró lépésen múlik a mennyei végeredmény

A madártejet nem nehéz összedobni, ráadásul mindenki imádja, ahhoz viszont, hogy igazán ellenállhatatlan legyen a finomság, érdemes észbe vésni egy fontos szabályt.
Az egyik legfinomabb desszert
A madártej a klasszikus desszertek között az egyik legnépszerűbb finomság, amiért gyerekek és felnőttek egyaránt rajonganak, de nem véletlen az sem, hogy ezt a mennyeien könnyű édességet a világ számos országában ismerik és szeretik. Maga a „madártej” kifejezés a 18. század közepétől vált ismertté Európa számos nyelvében, elsősorban olyan, képzeletbeli és misztikus ételek jelölésére, amelyek valójában nem léteztek – 1834-től kezdve azonban már konkrétan a tejből és tojásból készített, édes desszert megnevezéseként is használatba került. Ebből következően valószínű, hogy a szó eredetileg egy vándorkifejezés volt, amely egy fiktív, „madarak tejéből készült” ételre utalt, és csak később kapcsolódott a ma ismert, lágy, krémes édességhez. A kontinensen ma is rengeteg helyen fogyasztják: a franciák például „île flottante”, vagyis „úszó sziget” néven emlegetik, a németeknél „Schnee-Eier” – azaz „hótojás” – elnevezést kapta, míg az osztrákok „Kanarienmilchnek”, azaz kanáritejnek hívják. Egyébként többek között az igazi varázsa abban is rejlik, hogy egyszerű hozzávalókból születik meg, ráadásul nem is nehéz elkészíteni, ugyanakkor mint minden más finomságnak, a madártejnek is megvan a titka, amit ha alaposan az eszünkbe vésünk, a legtökéletesebb végeredménnyel lephetjük meg szeretteinket.




























