Kövesd ezt a pofonegyszerű konyhai aranyszabályt, és minden eddiginél mennyeibb lesz a lasagne

Az igazi, hamisítatlan olasz lasagne elkészítése alapjaiban nem bonyolult, viszont ha figyelmen kívül hagysz egy nagyon fontos szabályt, a végeredmény mindig fog kivetni valót hagyni maga után.
Ezen állhat vagy bukhat a siker
Az olasz gasztronómia a világ minden pontján hódít, így természetes hazánkban is – országszerte rengeteg autentikus étterem várja a mediterrán konyha rajongóit, de sokan otthon is rendszeresen behódolnak az itáliai ízeknek, melyekből könnyen, egyben sokféleképpen lehet készíteni finomabbnál finomabb fogásokat. Kétségkívül a tésztaételek a legnagyobb favoritok – gondoljunk például a carbonara spagettire vagy a töltött raviolira –, mind közül pedig az egyik legszélesebb körben imádott verzió a húsos, paradicsomos, krémes, sajtos, több rétegű lasagne. Elkészíteni ugyan nem nagy ördöngösség, viszont tény, hogy a folyamat hosszadalmas, hiszen a tökéletes ragu sikere bizony a türelmen áll vagy bukik – azonban nem csupán az időigényességet kell szem előtt tartani, hanem azt is, hogy van egy kulcsfontosságú konyhai szabály, aminek be nem tartása negatívan befolyásolja az eredményt. Galériánkban eláruljuk, mire kell mindenképp ügyelned, ha felejthetetlenül jó lasagnéval szeretnéd meglepni a családot:

Leadfotó: 123rf
Forrás: Women's Weekly Food