Lecsót tennél el télre? Nagyon sokáig nem romlik majd meg, ha elkerülöd ezeket az ordító hibákat

Télen jóval drágább a paradicsom, illetve a paprika, így sokan döntenek úgy, hogy tesznek el lecsót a hidegebb hónapokra. Azonban nem mindegy, hogyan spájzolod el.
Vannak alaphibák, amiktől a lecsó könnyebben megromolhat
A magyar konyha egyik legkedveltebb, legváltozatosabban elkészíthető étele a lecsó. Paprika, paradicsom, hagyma – egyszerű alapanyagok, mégis végtelen a lehetőség. Akad olyan, aki tojásosan eszi, vagy tarhonyásan, de hallottunk már rizses lecsóról is.
Nyáron szinte minden háztartásban készül legalább egyszer, de sokan nem érik be ennyivel: el is teszik télire. A hideg hónapokban a paprika és a paradicsom ára az egekbe szökik, az ízük pedig meg sem közelíti a nyári nap érlelte változatokat. A házi lecsó nemcsak finomabb, mint a bolti lecsóalap, de olcsóbb, valamint egészségesebb, ráadásul így személyre tudjuk szabni úgy, ahogy mi szeretjük.
Tehát júniustól szeptemberig a paprika és a paradicsom nemcsak bőségesen elérhető, hanem olcsó is, így a többség ilyenkor vág bele a lecsó befőzésébe. Aki most főzi meg és teszi el a lecsót, az nemcsak pénzt spórol, hanem minőséget is konzervál. Egy jól elkészített házi lecsó üvegbe zárva hónapokig eláll, és bármikor elővehető egy gyors vacsorához vagy felturbózott főételhez.
Azonban a lecsó könnyebben megromolhat, ha elköveted ezeket az ordító hibákat. Mire kell fokozottan figyelned, hogy az étel sokáig friss, és penészmentes maradjon, azt a galériánkban megmutatjuk!