Szuper lehetőség a kreativitásra - Ez lehet jövőre a gyerekek kedvenc applikációja

Olafur Eliasson dán művész megálmodott egy művészeti alkotást. De nem csak megálmodta, hanem életre is hívta és mindenki számára elérhető tette: arra buzdítja a gyermekeket, hogy a saját alkotásaik által üzenjenek, mit tennének a Föld megmentésért? Az ingyenesen letölthető Earth Speakr alkalmazás segítségével bárki könnyedén készíthet üzeneteket és megoszthatja mondanivalóját. (x)

Fontos a fiatalok látásmódja

Az Európai Unió Tanácsa által is támogatott sokoldalú művészeti kezdeményezés bemutatja a gyermekek aggályait, félelmeit, de akár reményeit is bolygónk jövőjével és az éghajlatváltozással kapcsolatban. "A fiatalok egyszerű és reális meglátásai nemcsak aktuálisak, de nagyon fontosak jövőnk alakításában" - mondta a művész. Arra kéri a politikusokat és döntéshozókat, hogy feltétlenül hallgassák meg a fiatalabb generációt, hiszen van mondanivalójuk. A projektben eddig 70 országból közel 250 000 ember vett részt.

Lehetőség a kreatív véleménymegosztásra

A gondolatok anyanyelven történő megosztásával és az alkalmazás kiterjesztett valóság funkciójának segítségével bárki láthatja a gyermekek témához kapcsolódó gondolatait, akik üzenet formájában megoldásokat és ötleteket is javasolhatnak. Az Earth Speakr könnyen használható, ugyanakkor nagyon erőteljes platformot kínál a vélemények megosztására.

A gyermekek nemcsak a jelent, hanem a jövőt is képviselik, és a döntéshozóknak hallgatniuk kell rájuk! A környezet, - ahol élünk és élni fogunk, - nem szabad, hogy helyrehozhatatlanul tönkre menjen a szennyezés, az állatok élőhelyeinek elpusztulása, a tömeges kihalás, az éghajlatváltozás és megannyi ok miatt. A Föld szenved, a gyerekek felszólalnak, de vajon a felnőttek meghallják-e mindezt?

Nem csak gyerekeknek

Az alkotás interaktív weboldalán a felnőttek is elmondhatják gondolataikat egy Loud Speakr létrehozásával, egyfajta kiterjesztett valósággal készített üzenetek gyűjteményével. A Loud Speakr-ek létrehozásuk után online megoszthatók és elhelyezhetők a virtuális világtérképen - nyilvános tereken, parkokban, politikai épületek előtt - amelyeket az Earth Speakr alkalmazás segítségével a valóságban is meg lehet találni. A térképen jelenleg több mint 580 Loud Speakr van, hazánkban pl. a Parlament előtt is található.

Az alkalmazás a Google Playről vagy az App Store-ból ingyenesen letölthető, további információ pedig a https://earthspeakr.art/hu/ weboldalon érhető el.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!