Márciusi könyvajánló: ezek a történetek hamar a kedvenceid lesznek

Hivatalosan is itt a tavasz, amit lassan már az időjárás által festett kép is alátámaszt. Ünnepeljük az új kezdetet néhány friss és ropogós könyvvel - böngésszétek át ajánlónkat!

Robert I. Sutton: Kis seggfejkalauz

Ha úgy érzed, szétstresszelnek, túlterhelnek, alábecsülnek, terrorizálnak, bántalmaznak, és mindez azért van, mert egy gyökérrel dolgozol együtt, tanuld meg, hogy kell kikerülni, átverni, lefegyverezni a seggfejeket – és ne halaszd holnapra! A hasznos, egyben szórakoztató Kis seggfejkalauz hathatós és módszeres „játéktervvel” vértez fel arra az esetre, ha egy gyökérrel kell együtt dolgoznod az irodában, a mezőn, a tanteremben, vagy egyszerűen csak az életben. Sutton a diagnózissal kezdi, utána pedig „terepen” kipróbált, bizonyítékokkal alátámasztott, és néha meglepő stratégiákat ismertet az udvariatlan, bunkó, irritáló, kellemetlen, vagy csak szimplán inkompetens alakok kezelésére. Elmondja, miként kerülheted el őket, hogy járhatsz túl az eszükön, hogy fegyverezheted le őket, hogy küldheted el őket kapálni, és hogyan növeszthetsz olyan pszichés „páncélzatot”, amely védelmet nyújt ellenük. Túlélési útmutatója olyan szemléletmód illetve személyes terv kialakításáról szól, amely segít megőrizni ép elménket, és megakadályozza, hogy a szép napjainkat tönkretegye valami gyökér.

Hillary Jordan: Mudbound – Sárfészek

1946-ot írunk. A nagyvárosból jött Laura McAllan vidéken, egy Mississippi deltavidékén fekvő farmon, egy számára idegen és rémisztő helyen kényszerül felnevelni gyermekeit. A megélhetésért folytatott küzdelem közepette két fiatal férfi tér haza a háborúból, hogy felvegye régi élete fonalát. Laura sógora, Jamie McAllan minden, ami a testvére nem: elbűvölő, jóképű és elveszett, a múlt emlékei közt bolyong. Ronsel Jackson, a McAllan farmon élő fekete bérlők legidősebb fia, kitüntetett háborús hős, ám hiába védte halált megvető bátorsággal a hazáját, a faji szegregáció korában nem veszik emberszámba. Az egykori fegyvertársak valószínűtlen barátsága óhatatlanul is végzetes változásokat hoz: olyan eseményeket idéz elő, amelyek úgy sodornak el emberi életeket, mint a hömpölygő folyó a hidakat a Deltavidéken. Az elfojtott düh, a felszín alatt gomolygó előítéletek sokasága egyetlen éjszakán robban ki, amely után már senki nem lehet ugyanaz, mint addig…

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!