Ezeket az élelmiszereket semmiképpen ne mossuk meg fogyasztás előtt - Még baj is lehet belőle

A konyhában fokozottan ügyelünk a higiéniára, fogyasztás, illetve főzés előtt az alapanyagokat is rendszerint megmossuk. A közvélekedéssel ellentétben azonban vannak olyan élelmiszerek, amelyeket semmi esetre sem szabad megmosni fogyasztás előtt.
Nem csak szükségtelen, de még baj is lehet belőle
Nem titok, hogy a konyhában fokozottan kell ügyelnünk a higiéniára, hogy megvédjük magunkat és családunkat az esetleges kórokozóktól. A legtöbbünknél a főzés egy alapvető lépéssel kezdődik, vagyis azzal, hogy a felhasznált alapanyagokat megmossuk.
Tudjuk, hogy a burgonyát, a friss zöldségeket, gyümölcsöket vagy akár a rizst érdemes egy kicsit átöblíteni a főzést, illetve fogyasztást megelőzően, hogy az esetleges vegyszermaradványokat eltávolítsuk róluk, meg persze a zöldségen ott maradt föld maradványok sem éppen hívogatóak.
Vannak azonban olyan alapanyagok, amelyeket semmi esetre sem szabad megmosni felhasználás előtt - a mosás, öblítés ezeknél nem csak szükségtelen, de bizonyos esetekben egyenesen káros is lehet.
Kíváncsi vagy, melyek azok az élelmiszerek, amelyek nem szabad megmosni? Kattints galériánkra.


































