Ezeket az élelmiszereket semmiképpen ne mossuk meg fogyasztás előtt - Még baj is lehet belőle

A konyhában fokozottan ügyelünk a higiéniára, fogyasztás, illetve főzés előtt az alapanyagokat is rendszerint megmossuk. A közvélekedéssel ellentétben azonban vannak olyan élelmiszerek, amelyeket semmi esetre sem szabad megmosni fogyasztás előtt.

Nem csak szükségtelen, de még baj is lehet belőle

Nem titok, hogy a konyhában fokozottan kell ügyelnünk a higiéniára, hogy megvédjük magunkat és családunkat az esetleges kórokozóktól. A legtöbbünknél a főzés egy alapvető lépéssel kezdődik, vagyis azzal, hogy a felhasznált alapanyagokat megmossuk.

Tudjuk, hogy a burgonyát, a friss zöldségeket, gyümölcsöket vagy akár a rizst érdemes egy kicsit átöblíteni a főzést, illetve fogyasztást megelőzően, hogy az esetleges vegyszermaradványokat eltávolítsuk róluk, meg persze a zöldségen ott maradt föld maradványok sem éppen hívogatóak.

Vannak azonban olyan alapanyagok, amelyeket semmi esetre sem szabad megmosni felhasználás előtt - a mosás, öblítés ezeknél nem csak szükségtelen, de bizonyos esetekben egyenesen káros is lehet.

Kíváncsi vagy, melyek azok az élelmiszerek, amelyek nem szabad megmosni? Kattints galériánkra.

Sokan úgy szocializálódtunk, hogy a nyers húst felhasználás előtt átöblítjük hideg vízzel a mosogatóban. Ez azonban egy teljesen szükségtelen, sőt, akár káros lépés is lehet. A nyers húson természeténél fogva eleve megtalálhatóak bizonyos baktériumok, kórokozók. Mosásnál ezek könnyen elterjedhetnek a hús teljes felületén és nem biztos, hogy a sütéssel járó magas hőmérséklet elpusztítja őket. Nem beszélve arról, hogy a mosogatóba és annak környékére is juthat belőlük. Vagyis minden jószándék ellenére a mosással csak növeltük a szalmonella vagy az E-coli fertőzés kockázatát.
Kattints a további képekért!

Lead fotó: 123rf.com
Forrás: femmeactuelle.fr

Oldalak