Sokan úgy szocializálódtunk, hogy a nyers húst felhasználás előtt átöblítjük hideg vízzel a mosogatóban. Ez azonban egy teljesen szükségtelen, sőt, akár káros lépés is lehet. A nyers húson természeténél fogva eleve megtalálhatóak bizonyos baktériumok, kórokozók. Mosásnál ezek könnyen elterjedhetnek a hús teljes felületén és nem biztos, hogy a sütéssel járó magas hőmérséklet elpusztítja őket. Nem beszélve arról, hogy a mosogatóba és annak környékére is juthat belőlük. Vagyis minden jószándék ellenére a mosással csak növeltük a szalmonella vagy az E-coli fertőzés kockázatát.
Fotó: 123rf.com
Sokan úgy szocializálódtunk, hogy a nyers húst felhasználás előtt átöblítjük hideg vízzel a mosogatóban. Ez azonban egy teljesen szükségtelen, sőt, akár káros lépés is lehet. A nyers húson természeténél fogva eleve megtalálhatóak bizonyos baktériumok, kórokozók. Mosásnál ezek könnyen elterjedhetnek a hús teljes felületén és nem biztos, hogy a sütéssel járó magas hőmérséklet elpusztítja őket. Nem beszélve arról, hogy a mosogatóba és annak környékére is juthat belőlük. Vagyis minden jószándék ellenére a mosással csak növeltük a szalmonella vagy az E-coli fertőzés kockázatát.