Lifestyle

Szólamok a szívkamrából - megjelent Kiss Edina harmadik novelláskötete

Ritkák az olyan kötetek, melyek nem csupán könyvek, hanem tükrök is, történeteikben az olvasók viszontláthatják a saját életüket, örömeiket és harcaikat. Kiss Edinát már nem kell bemutatni a magyar olvasóközönségnek, hiszen az Égszínkék és az Étertánc című köteteivel már meghódította az olvasók szívét. Idén novemberben azonban harmadik önálló novellás kötetét is üdvözölhettük, amely a Szólamok a szívkamrából címre hallgat és elkalauzol minket az emberi lélek mélyére, ezúttal a zene erejét is felhasználva.

Dalok novellában elmesélve

A te életedben is volt már olyan, hogy egy dallam felidézett egy elfeledettnek hitt emléket?

A Szólamok a szívkamrából egyik legnagyobb különlegessége talán az, hogy az élet és zeneiség összefonódása áll a főszerepben, hiszen a kötet novelláiban a zene és irodalom egymást kiegészítő módon jelenik meg. A szövegekben elmerülve a zenei utalások és motívumok olykor mélyebb értelmet adnak a történetekhez, esetleg maga a dalfoszlány vagy lírai szöveg idézi meg az emlékeket, melyekből végül a novella kibomlik.

A novellák olvasása során az olvasók különböző életekben, sorsokban és dallamokban kalandozva járhatják körül, miképp fonódik össze az emberi lélektan a zenével. Mindünk életében húzódhat egy dal vagy ritmus, amely olykor kedves, olykor fájdalmas emlékeket őriz és zenék, melyeket talán képtelenek vagyunk meghallgatni. Ezeket az elrejtett érzelmeket karolják fel a kötetbe került novellák, melyek olyan benyomásokat bontanak ki, hogy egy ponton azt érezzük, zenét hallgatunk, akkor is, ha éppen csak csendben lapozgatjuk a kötetet.

Szólamok a szívkamrából – avagy a lélek szvitje

A Szólamok a szívkamrából rávilágít arra, hogy a legnagyobb harcok valójában belül, az emberi lélekben zajlanak, még akkor is, ha a külvilág ebből sokszor vajmi keveset érzékel.

Mi közös lehet egy elveszített nagynéniben, aki imádott énekelni, egy csellótanárban, akinek élete a tanítványai voltak vagy éppen egy terapeutában, aki majdnem elfelejtette, milyen fontos szerepet is tölt be az életében egy zongora? A közös nevező megtalálásához el kell merüljünk a novellák világában. A keménykötésű, illusztrált kötet nemcsak kívül, de belül is ékszerdoboz, történeteire az irodalomterápia is erős hatást gyakorolt.

Szavakból szőtt háttérzene

A zene, mely ebben a kötetben az irodalom részévé válik, kiemeli a történetek hangulatát és mélységét, melyek egy forró itallal a kezünkben tökéletes partnereink lesznek a téli hidegben.

A novellák hősei sokfélék, életük és életútjaik különbözőek, az új perspektívákban mégsem nehéz elmerülnünk, hisz a történetek könnyed eleganciával húznak egyre beljebb a „csak még egy oldalt” érzésbe. Az elbeszélések képesek felszínre hozni olyan mély és fontos témákat, mint a pozitív önértékelés kialakítása, a traumatikus életeseményekkel való szembenézés, a veszteségélményekkel, a kapcsolati krízisekkel vagy az elszigeteltséggel való megküzdés, valamint az énintegritás kialakításának képessége, miközben hétköznapi életképeiben könnyedén kapaszkodót találhat bárki.

A novellákban olyan előadók bukkannak fel, mint Koncz Zsuzsa, Francesca Gagnon, Kovács Ákos, Elton John vagy éppen rég elfeledettnek hitt, ám annál fontosabb gyerekdalok. A Szólamok a szívkamrából tehát nemcsak az irodalom és a zene kedvelőinek szól, hanem mindazoknak, akik szeretnék felfedezni az emberi lélek titkait, és készek egy belső utazásra az olvasás során.

A Szólamok a szívkamrából megvásárolható országszerte a könyvesboltokban és a www.kissedina.hu-n.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.
Home&Design
Idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását.
Lifestyle
Az ételek élvezete nemcsak az ízekben rejlik, hanem azzal is jár, hogy kielégítsék az éhséget, ám vannak olyan élelmiszerek, melyek elfogyasztása után csak még éhesebbnek érezzük magunkat, és további...