Így lesz a legjobb! - Felfrissülés a jacuzziban lépésről lépésre

Amióta az ember először merítkezett meg forró vízben, azóta tudja, hogy a simogató, meleg habokban elmerülni megnyugtató, kellemes érzés. Nem csak a testnek, de a léleknek is egyaránt, a mai modern technológiának köszönhetően pedig a masszázsmedencék már otthonunkba hozták a gyógy- és élményfürdőzés minden örömét. Hogy minden esetben maximális lehessen az igazi spa élmény, mutatjuk milyen lépéseken érdemes haladnod!

1. lépés - Zuhanyozz le!

Először is zuhanyozz le. Ez biztosítja, hogy a víz, melybe elmerülünk, ne tartalmazzon egyéb mérgező anyagokat, melyeket a testünkről a medencébe vihetünk. Természetesen fontos, hogy a pezsgőfürdő vize is tiszta legyen, ami nem is biztos, hogy annyira egyszerű, mint amilyennek hangzik. Éppen ezért nem árt, ha professzionális víztisztító, fertőtlenítő termékeket is használsz.

2. lépés - Előkészületek

A masszázsmedencék hidroterápiás alkalmazásának titka a spa, vagy gyógyfürdő elemek teljes kihasználásában rejlik. Ha a masszázsmedence kültéren található, és odakint hűvös az idő, mindenképpen szükséged lesz egy meleg köntösre is. Nagyon fontos, hogy a kültéri masszázsmedencét megóvd a madárpiszoktól, rovaroktól, és egyéb szennyeződésektől, ezért gondosan fertőtlenítsd a vizet, ha több ember is használta.

3. lépés - Lazulj el!

Ezután következhet a 20 perces frissítő, méregtelenítő pezsgőfürdő. A pezsgőfürdőzés közben zárj ki mindent, ami elterelheti a figyelmedet. A meccsnézés a jacuzziból a barátokkal remek program, de ha a feltöltődés a cél, akkor teremts harmóniát magad körül. Lehetőleg ne fogyassz alkoholt, mert ennek hatása csökkenti a forró víz jótékony, gyógyító erejét. A medencében mindig helyezkedj el kényelmesen, dőlj hátra, és támaszd meg a fejed. Ilyenkor érdemes valamilyen kellemes zenét is hallgatni, amitől teljesen ellazulhatsz.

4. lépés - Levezetés

A fürdés végezetével ha teheted, kérj valakitől egy 10 perces masszázst, de ha épp nincs a közeledben senki, akkor se csüggedj. Ez eseteben csak feküdj hanyatt egy kemény ágyon, és támaszd meg a derekad alsó részét egy összetekert törölközővel. Ez azért fontos, mert a pezsgőfürdő a csigolyák közötti kocsonyás anyagot felpuhítja, és a fekvő testhelyzet megpihenteti a gerinc vonalát, valamint segít visszanyerni a gerinc természetes ívét.

Tudj meg még többet itt! (x)

A pezsgőfürdőzés nem csak feltölt, ellazít és kiváló kikapcsolódást jelent az egész családnak, hanem a fájdalomcsökkentésben is segíthet. Ha kíváncsi vagy a masszázsmedence használat további előnyire, kattints ide: http://spatrendexpo.hu

Fotó: spatrendonline.hu

Oldalak