Lifestyle

Nem is sejted, mivel jár, ha egy hónapig minden nap eszel kígyóuborkát: ez történik valójában a testeddel

A kígyóuborka fogyasztásának élettani hatása számos pozitívumot rejt magában, azonban sok olyan folyamatot is eredményez a szervezetünkben, amire a legtöbben talán nem is gondolnak.

Megfigyelted már?

Kígyóuborka szinte minden háztartásban található, ha más miatt nem is, de a tízórai szendvicsben, esetleg hideg vacsoránál a sonka, sajt és más felvágottak mellett nagyszerű ízélményt nyújt. Emellett persze sok főételnél is felmerülhet alapanyagként, főleg ha valami olyan fogást szeretnénk készíteni, melyben a hús helyett inkább különféle zöldségek dominálnak – no de arról se feledkezzünk meg, hogy kígyóuborka nélkül nem készülhet isteni görögsaláta, ahogyan az eredeti tzatzikiból sem hiányozhat, hiszen az egyik legfontosabb összetevője. Egy szó mint száz, nem árt, ha van otthon a hűtőben, viszont érdemes megjegyezni, hogy nem csupán gasztronómiai szempontból, hanem az egészségünkre való tekintettel is, ugyanis ez a zöldség rengeteg olyan jó tulajdonsággal rendelkezik, melyek hozzájárulhatnak a mindennapos jólétünkhöz – ráadásul ha egy hónapon át minden nap eszünk belőle egy keveset, meglepő változásokat tapasztalatunk magunkon. Galériánkban eláruljuk, mennyi minden szól a kígyóuborka rendszeres fogyasztása mellett:

A kígyóuborka rendkívül alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, ami ideális lehet azoknak, akik súlycsökkentésre vagy alacsony kalóriatartalmú étrendre törekszenek, emellett 95%-os víztartalma segít hidratáltan tartani a szervezetet.
Kattints a további képekért!

A szakértők és dietetikusok szerint vannak olyan szuper egészséges élelmiszerek, melyekből minden egyes nap ennünk kellene testi és lelki jólétünk érdekében – cikkünkben mutatjuk a listát!

Leadfotó: 123rf

Forrás: Healthline

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Alaposan átgondolják a magyarok, hogy milyen péktermékeket tesznek a kosarukba. Akárhogy szeretnénk, a kenyér, és sokak kedvence, a zsemle árában nem lesz érzékelhető a változás pozitív irányban.
Lifestyle
Ahogy az egészséges táplálkozás egyre inkább a reflektorfényebe kerül, úgy kezdenek egyre többen odafigyelni a mértékletes cukorfogyasztásra. De vajon mennyi is az ideális mennyiség?
Lifestyle
Fantasztikusan működő ösztönökre, átlagon felüli intelligenciára, páratlan gyorsaságra és tökéletes megfigyelőképességre lesz szükséged a sikerhez.