Lifestyle

Baci veszély: kiderült melyik konyhai eszközön van a legtöbb baktérium, szinte soha nem takarítjuk

Nem a vágódeszkán, nem a pulton, és nem is a mosogatóban vagy a csaptelepen van a legtöbb rejtett szennyeződés és baktérium. A megoldás egy olyan hely, amire szinte biztos, hogy nem gondolnál.

A főzés piszkos munka

Egy hosszú és fárasztó főzőcskézésnél csak egy rosszabb dolog van: az azt követő takarítás. Buzgón körbesúroltad a felületeket és azt gondolnád, hogy a konyhád tökéletesen tiszta? Akkor van egy rossz hírünk...a legtöbb baktériumot tartalmazó eszközt valószínűleg kihagytad a sorból. Egy tanulmány - amelyet a Journal of Food Protection novemberi számában tettek közzé - a konyhai felületek keresztszennyeződésének gyakoriságát és mértékét kutatta az otthoni ételkészítések alkalmával és meglepő eredményre jutottak.

Részletek a galériában!

Sokan azt feltételezik, hogy az olyan területek hordozzák a legtöbb baktériumot, mint a pult, a mosogató vagy a vágódeszka. Mindenki legnagyobb meglepetésére azonban a legnagyobb mennyiségű keresztszennyeződést egy valószínűtlen helyen találták: a fűszeres tégelyekben.
Kattints a további képekért!

A tudomány szerint van mód arra, hogy a szemünkön keresztül kiderüljön, mennyire öregszik a testünk, és ez alapján vészjósló következtetéseket tudnak levonni.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Gyurta Dániel öccse, Gyurta Gergely is elismert sportoló, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó.
Sztárok
A hétfői RTL Reggeli egyik témája a mesterséges intelligencia volt, amiről a műsorvezetők Tóth Szabival beszélgettek.
Fashion&Beauty
Már javában elstartolt az esküvői szezon, éppen emiatt érdemes felkészülni ezekre az eseményekre.