Lifestyle

Kiderült: ilyen arcformával rendelkeznek az intelligensnek vélt emberek

Pusztán az arcunk formájából megmondható lenne, hogy mennyire számítunk okosnak, illetve intelligensnek? Egy kutatás meglepő eredményeket hozott.

Egy különös kutatás

Egy cseh kutatókból álló csoport elkezdte vizsgálni az emberi arcforma, az IQ (vagyis a mérhető intelligenciahányados) és a vélt intelligencia közti összefüggéseket. A kutatásban 40 férfi és 40 nő vett részt. A vizsgálat résztvevői különböző arcokat, illetve arcformákat ábrázoló fotók megtekintésén keresztül igyekeztek megtippelni a képen látható emberek agyi kapacitásait. Összességében kijelenthető, hogy mindkét nem résztvevői képesek voltak helyesen megtippelni a képeket látható férfiak intelligencia szintjét, ugyanakkor a nőkét nem. A kutatást végző csapat szerint a vizsgálat eredményei rövid időn belül beépülhetnek a mindennapokba – a tény, hogy pusztán az arcforma megvizsgálásával meg tudjuk állapítani egy emberről, hogy mennyire tekinthető okosnak, intelligensnek, komoly változásokat hozhat az emberi interakciók, illetve kapcsolatok kialakításában. Emellett hosszú távon evolúciós következményeket is vonhat maga után. Kíváncsi vagy, hogy az egyes arcformának milyen jellemzést tulajdonítottak? Részletek a galériában!

Bár manapság gyakori – tudatalatti – sztereotípia, hogy az okos emberek szépek is. Ez elsősorban a nők esetében szokott felmerülni. A vizsgálat eredményei azonban nem mutattak semmiféle kapcsolatot a fenti összefüggést illetően. A résztvevők visszajelzéseiből kiderül, hogy a vélt intelligencia szintnek nem igazán van köze a szimmetrikus, szabályos, azaz a közvélekedésben szépnek gondolt arcformához. Egyes vélemények szerint azonban ez annak tudható be, hogy a vonzónak gondolt külső hajlamos elhomályosítani az objektív véleményalkotást.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123.com, Forrrás

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...
Fashion&Beauty
Rengeteg új nadrágtrend látott napvilágot a napokban. A kengyeles cicanadrágok például fénykorukat élik, de egy másik darab is visszajött a divatba.
Fashion&Beauty
Néha napján mind szeretnénk ragyogó, sima és rendezett frizurát – ennek leggyorsabb módja pedig a hajvasalás. Viszont, ha nem megfelelő módszerrel, illetve túl gyakran vasaljuk hajunkat, óriási...