Kicsi a lenmag, de erős - Ezzel is leadhatsz néhány kilót!

Amilyen apró, olyan erős a hatása a mindössze 5-6 mm hosszúságú, barna színű lenmagnak. Fogyasztása kifejezetten ajánlott a súlyfelesleggel küzdőknek, hiszen fokozza az anyagcserét, így elősegíti a gyors, de biztonságos fogyást. Egészben vagy őrölve, illetve olaj és tea formájában is jó kiegészítője lehet a diétának.

Évszázados csodaszer

A lenmag jótékony hatását már évszázadokkal ezelőtt felfedezték: az ókori egyiptomiak a halottaik mellé is szórtak belőle, de Hippokratész, az orvostudomány megalapítója is ódákat zengett róla. Nem véletlenül: a lenmag gazdag A-,B-,C-,D, és E-vitaminokban, béta karotinban, de kálium-, foszfor-, magnézium-, kalcium-, kén-, vas-, cink-, mangán- és jódtartalma sem elhanyagolható.

Mindemellett a lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat, amire a szervezetnek szüksége lehet. Azok a sejtek ugyanis, amelyekben lenolaj található, sokkal ellenállóbbak és kevésbé sebezhetőek, mint a közönséges zsírokkal ellátottak.

Diétázók, figyelem!

A lenmag szerencsére nem csak egészséges, hanem a fogyókúra remek kiegészítője is. Fokozza az anyagcserét, csökkenti az étvágyat, és növeli a teltségérzetet, így elősegíti a zsírégetést. Kifejezetten a lassú a bélműködés ellen találták ki: úgy fejti ki hatását, hogy a bélben, folyadék hatására megduzzad, felülete síkossá válik, ezáltal serkenti az emésztést.

A közhiedelemmel ellentétben az Omega-3 zsírsavtartalma is hozzájárul a fogyáshoz: bizonyos zsírok ugyanis – köztük az Omega-3 – nemhogy hizlalnának, hanem éppen ellenkezőleg, határozottan elősegítik a zsírégetést.

Fotók: pixshark, elsoms.com

Oldalak

  • 1
  • 2