Lifestyle

Kicsi a lenmag, de erős - Ezzel is leadhatsz néhány kilót!

Amilyen apró, olyan erős a hatása a mindössze 5-6 mm hosszúságú, barna színű lenmagnak. Fogyasztása kifejezetten ajánlott a súlyfelesleggel küzdőknek, hiszen fokozza az anyagcserét, így elősegíti a gyors, de biztonságos fogyást. Egészben vagy őrölve, illetve olaj és tea formájában is jó kiegészítője lehet a diétának.

Évszázados csodaszer

A lenmag jótékony hatását már évszázadokkal ezelőtt felfedezték: az ókori egyiptomiak a halottaik mellé is szórtak belőle, de Hippokratész, az orvostudomány megalapítója is ódákat zengett róla. Nem véletlenül: a lenmag gazdag A-,B-,C-,D, és E-vitaminokban, béta karotinban, de kálium-, foszfor-, magnézium-, kalcium-, kén-, vas-, cink-, mangán- és jódtartalma sem elhanyagolható.

Mindemellett a lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat, amire a szervezetnek szüksége lehet. Azok a sejtek ugyanis, amelyekben lenolaj található, sokkal ellenállóbbak és kevésbé sebezhetőek, mint a közönséges zsírokkal ellátottak.

Diétázók, figyelem!

A lenmag szerencsére nem csak egészséges, hanem a fogyókúra remek kiegészítője is. Fokozza az anyagcserét, csökkenti az étvágyat, és növeli a teltségérzetet, így elősegíti a zsírégetést. Kifejezetten a lassú a bélműködés ellen találták ki: úgy fejti ki hatását, hogy a bélben, folyadék hatására megduzzad, felülete síkossá válik, ezáltal serkenti az emésztést.

A közhiedelemmel ellentétben az Omega-3 zsírsavtartalma is hozzájárul a fogyáshoz: bizonyos zsírok ugyanis – köztük az Omega-3 – nemhogy hizlalnának, hanem éppen ellenkezőleg, határozottan elősegítik a zsírégetést.

Fotók: pixshark, elsoms.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!