A férfiak között is megállja a helyét - Így vált Keszthelyi Vivienből profi autóversenyző

A Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj jelöltjével, Keszthelyi Viviennel beszélgettünk, aki A Leginspirálóbb ifjú sportoló kategóriában várja a közönség szavazatait.

Inspiráló Nők Díj

A Femcafe.hu már korábban is kereste azokat az ösztönző női példaképeket, akik munkássága, teljesítménye például szolgálhat mindenki számára. Idén 7 kategóriában keressük a leginspirálóbb nőket olvasóink segítségével. A kategóriák 3-3 jelöltjét neves személyekből álló jelölőbizottság állította össze, olvasóink pedig online adhatják le szavazataikat a számukra legszimpatikusabb jelöltekre.

Díjátadó gála: 2019. március 21-én, a gyönyörű Várkert Bazárban derül ki, kik lesznek az év leginspirálóbb női. Még több információért kattints ide!

Az esemény fő támogatója: Szerencsejáték Zrt.

Az esemény médiatámogatói: TV2, ATV, Bors

Ismerd meg a jelölteket! – Keszthelyi Vivien

Keszthelyi Vivien a világ legfiatalabb háromszoros túraautó-bajnoka, 12 évesen kezdett el versenyezni, 14 évesen pedig már az Audi Sport Racing Academy tagjaként folytatta pályafutását. 5 év leforgása alatt a Swift Cup Europe-tól egyre magasabb szintekre, a nagytúraautó, majd a Forma-3 kategóriáig jutott. Még csak 18 éves, mégis számtalan rekord kötődik a nevéhez. Ifjú női pilótaként a felnőtt férfi mezőnyben indulva ért el kiemelkedő nemzetközi eredményeket az autósportban. Véleménye szerint a legfontosabb, amit megtehetünk az, hogy kitartunk az álmaink mellett és mindent megteszünk azért, hogy elérjük őket.

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy jelöltek az Inspiráló Nők díjra?

Nagyon megtisztelő számomra a jelölés. A karrierem kezdete óta igyekszem mindig a legjobbat nyújtani, és tudatosan építkezve az álmomat megvalósítani. Minden edzésnek, időmérőnek és versenynek úgy vágok neki, hogy a végső cél lebeg a szemem előtt. Annak pedig külön örülök, ha az én történetem másokat is arra inspirál, hogy valóra váltsák az álmaikat.

Ki az, aki a mindennapjaidban inspirál?

A szüleimre természetesen mindig is felnéztem, valamint a nemzetközi sporttörténelemnek is voltak bőven olyan alakjai, akik példával szolgáltak számomra. Én azonban az inspiráció érdekében igyekszem minden pozitív hatást a javamra fordítani. Sok helyről lehet motivációt meríteni, mindenkinek meg kell találnia azt, ami számára a leginkább hatékony.

Egy versenyzőnek fejben mindig 100%-ban ott kell lenni. Hogy vagy képes erre?

Nagyon sok gyakorlás ,tapasztalatszerzés kell hozzá. A versenysportban elengedhetetlen a koncentráció, ha egy percre kihagysz az végzetes következményekkel járhat, de szerencsésebb esetben is fontos helyezésekbe, pontokba kerülhet. Kontrollálni kell az érzelmeket és végig csak a feladatra koncentrálni. Ezeket a határokat kell kitolni, és a fizikai felkészültséggel párhuzamosan egyre hosszabb ideig folyamatosan fenntartani a figyelmet.

A tehetségen túl mik azok a tulajdonságok szerinted, amitől ilyen fiatalon már ilyen magasra juthattál?

Csak olyan tulajdonságokat tudok kiemelni, amik mindenkiben ott rejlenek. Ha valaki megtalálja azt, amiben tehetséges, akkor csak előtérbe kell helyeznie ezeket. Ilyen a céltudatosság, az akaraterő, a kitartás, a szorgalom és a lemondás. Minden emberben meg van, csak meg kell találni azt a célt - nem minden esetben a sportban -, amit ha magunk elé állítunk, akkor kihozza belőlünk a maximumot, és a képességeinket kiaknázva sikereket érhetünk el.

Remélem, azért néha jut időd a pihenésre is...

Ez eddigi karrierem legnehezebb szezonja, nem csak a kategória váltásból adódó tanulási folyamat miatt. Egy szezon alatt kell bepótolnom több év tapasztalatszerzését is, ez pedig azzal jár, hogy eddigi pályafutásommal ellentétben két sorozatban indulok egy hosszúnak ígérkező szezon alatt, ami minden tekintetben rendkívül megterhelő. Szezon előtt és közben nagyon sűrű a naptár, idén pedig már januárban megkezdtem a versenyzést az ázsiai Forma-3-ban, amit egy komoly fizikai felkészülés előzött meg tavaly év végén. Nagyon feszített a tempó, de én ezt külön élvezem, hiszen számomra az a legjobb, ha minél többet a pályán lehetek. Kevés időm jut a szabadidős tevékenységekre, de ha mégis akad, akkor legszívesebben a családommal és a barátaimmal vagyok.

SZAVAZZ VIVIENRE ITT!

A jelöltek közül az olvasók az online szavazás segítségével dönthetik el, ki kapja a díjat, amelyet a március 21-i Femcafe Inspiráló Nők Estje gálán, a Várkert Bazárban hirdetünk ki.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!