Kék Bálna helyett Zöld Elefánt: Jocó bácsi válasza az öngyilkos játékra

Brutális feladatok és öngyilkosság helyett kedvesség, öröm, szeretet.

Kék Bálna - Az öngyilkos játék

Mi is megírtuk, hogy vészesen terjed a Kék Bálnának nevezett "játék", ami öngyilkosságra készteti a fiatalokat. Lényege, hogy a résztvevők különféle brutális feladatokat kapnak a mentoruktól, amiket meghatározott idő alatt teljesíteniük kell. Csak akkor tudnak szintet lépni, ha felvételekkel bizonyítják, hogy megtették, amire kötelezték őket. Ahogy közelednek a játék végéhez, az utasítások egyre durvábbak lesznek: az elején még csak horrorfilmet kell nézniük, később azonban már öncsonkítás is szerepelhet a listán. A versenyt az nyeri meg, aki a végén megöli magát.

Csak Oroszországban már 130 halálos áldozatot követelt a Kék Bálna, de egyes értesülések szerint itthon is öngyilkosságba hajszolt két kiskorút. Noha a játék kitalálóját, a 21 éves Filipp Bugyejkint már letartóztatták, a Kék Bálna megállíthatatlannak tűnik. Makai Gábor klinikai szakpszichológus, akit az Origo kérdezett meg, azt állítja: az emberek keresik azokat a helyzeteket, ahol kitűnhetnek, a Kék Bálna pedig pont ezt kínálja a fiataloknak. Főleg az érzékeny, mentálisan sérült lányok és fiúk vannak veszélyben.

Mit lehet tenni a Kék Bálna ellen? Segíteni, erősíteni és pozitív gondolkodásra sarkallni a fiatalokat. Pont erről szól a Zöld Elefánt kihívás, amit egy magyar tanár indított el - már most nagyon népszerű.

Részletek a következő oldalon!

Fotó: The Sun

Oldalak

  • 1
  • 2