Lifestyle

Egyre többen hagynák el a munkájukat, hogy teljes állásban TikTokozzanak

Sokan a közösségi médiában látják a jövőt, és ezért képesek lennének feladni a jelenlegi munkahelyüket is.

Felmondanának a TikTok miatt

Nem vágyunk már a pandémia előtti életünkre. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tízből egy európai polgár még a munkahelyét is hajlandó lenne otthagyni a következő hat hónapban, hogy közösségi média és kereskedelmi platformokon keresse meg a kenyerét. Mindez a Morgan Stanley felméréséből derül ki, amit a Portfolio szemlézett.

A kutatást végző szakértők arra számítottak, hogy a járvány háttérbe szorulásával és a munkáltatók rugalmassá válásával az alkalmazottak visszatérnek majd a régi életmódjukhoz, az eredmények azonban egészen mást mutatnak.

Régóta munkaerőhiány áll fenn, ezen kívül pedig nem segít az európai országok pandémiás helyzet okozta gazdasági kilábalását a bérek emelkedése és a munkahelyi felmondások fokozódó üteme sem. Utóbbi a vírust követően gyorsult csak fel igazán. Úgy tűnik, az emberek már nem a hagyományosnak tekintett módon, irodai munkából szeretnének megélni, hanem a pénzszerzés szórakoztatóbb módjaival próbálkoznak.

Lapozz a folytatásért!

Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Jennifer Lopez meglepte a rajongóit a legutóbbi összeállításával.
Sztárok
Erzsébet állítólagos kedvenc fia nem fogja annyiban hagyni a döntést, állítólag kész arra is, hogy a rendőrségen tegyen panaszt ügyével kapcsolatban.
Fashion&Beauty
Vannak olyan retró trendek, amelyek visszatérésének nagyon örülünk, egyes termékeket azonban legszívesebben örökre elfelejtenénk. Azt, hogy a következő ruhadarab melyik kategóriába tartozik, mindenki...