Itt a kánikula: ilyen színű ruhákat viselj a hőségben, hogy ne sülj meg!

Jelenleg is harmadfokú hőségriadó van érvényben, ezért nem árt tudnod, milyen színű ruhákat hordj, hogy minél kevésbé szenvedj a melegtől, ha épp a városban vagy más napos helyen van dolgod, ahol kevés a hűvösebb, árnyékos hely.

Trükk a forróság ellen

Itt a forró és száraz nyári időjárás, amely érthető módon a legtöbb ember szervezetét megviseli, hiszen a harmadfokú hőségriasztás egészen szombatig érvényben van, amikor is egy hidegfront érkezik élénk északi-északnyugati széllel. Bár egyes helyeken kialakulhatnak majd záporok, zivatarok, a hőmérséklet sok helyen ennek ellenére is elérheti majd a 37 fokot, a jövő hét folyamán pedig 26-32 fokra hűl le az idő. Jelentősebb hidegre tehát ne számítsunk, és hol van még a forró július – éppen ezért érdemes átvizsgálni ruhatárunkat, és a nagy hőségben csak bizonyos színű darabokat magunkra kapni. Galériánkban eláruljuk, milyen árnyalatokat érdemes viselned a forróságban!

Mint ahogyan arról már mi is beszámoltunk, érdemes jól szellőző ruhákat, valamint széles karimájú kalapot és napszemüveget viselni, hogy megvédjük magunkat egyrészt a tűző napsütéstől, másrészt a káros UV sugárzástól.
Kattints a további képekért!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére. Mutatunk néhány trükköt, hogyan tudod túlélni a forróságot!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Olaszországban romantikáztak. A gyönyörű és sikeres műsorvezető nemrég tért haza a külföldi nyaralásról, de máris munkába állt, és az Audi büszke nagyköveteként...
Sztárok
Meghan Markle állítólag olyan lekezelően bánt egyik alkalmazottjával, hogy az illető nem bírta tartani magát és zokogni kezdett a hercegné feléje áradó haragja miatt.