Legendás magyarok kerültek rá az új pénzérmékre, amikkel már fizethetsz is a boltokban

Két érmével bővíti a magyar származású Nobel-díjasokat és munkásságukat bemutató sorozatát a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az 5 forintost továbbra sem akarják eltüntetni.

Lesz 3000 forintos változat is

Messze van még az euro, így továbbra is a forint Magyarország hivatalos fizetőeszköze, ami 1946. augusztus 1-jén került bevezetésre. A dátum jelentős fordulópontot képvisel a magyar gazdaság történelmében.

A forint bevezetésének szükségessége a második világháborút követően vált egyértelművé. Az addigi pénznem, a pengő, a történelem során példátlan hiperinflációt szenvedett el, amely teljesen aláásta az értékét. A pengő inflációja olyan magasságokba szökött, hogy a pénzegység használhatatlanná vált, és sürgős cselekvést igényelt a gazdasági stabilitás helyreállítása érdekében.

Most az MNB7 ezer 500 forint névértékű ezüst, valamint 3 ezer forint névértékű színesfém érmét bocsájt ki. A galériánkban megtudhatjátok, kik vannak rajta!

Sokan eltüntetnék már az 5 forintost, de egyesek szerint a 10 forintosra sem lenne már szükség, de az MNB továbbra sem akarja őket kivonni a forgalomból.
Kattints a további képekért!

A WHO főigazgatója által alapított díjat vehetett át Karikó Katalin. Minden tudományos eseményen szinte ”rocksztárként” ünneplik a magyar tudósnőt!

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Rengeteg lájkot és hozzászólást tudnak generálni azok a képek, amiken Krausz Gábor Mikes Annával szerepel. Itt viszont változott a helyzet egy másik különleges személy miatt.
Sztárok
Vicces lenne éppen a királyi család egyik tagját látni a Bridgertonban, nemde? Nos, úgy tűnik, ez nem is lehetetlen!
Sztárok
Egy szempillantás alatt csavarta el a férfiak fejét Brooklyn Decker a Kellékfeleség azon jelenetében, mikor apró bikiniben sétál ki a hullámzó tengerből. A gyönyörű színésznő az utóbbi időben kissé...