Ők lettek az ország legfittebb művészei, közéleti szereplői és mentősei

A Just Clear Fitness és Wellness Awardon 2019. február 20-án a kiváló sportolók mellett a legfittebb művészeket, üzletembereket, újságírót, az év leginkább mozgásra ösztönző személyét és kampányát is díjazták. (x)

Exkluzív díjátadó

Idén hetedik alkalommal, új névvel és logóval, Just Clear Fitness Wellness Award Gála néven rendezték meg az eddigi Fitbalance Gálát a Várkert Bazárban. Magyarország egyetlen Fitness és Wellness díjátadó Gáláján átadták a Just Clear Award idei hivatalos sportszakmai díjait, melyek a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség versenyein elért legjobb eredményeket díjazták, a magyar és az IFBB versenyein elért eredmények alapján. Bara Csaba főszervező kiemelte, hogy ezek a versenyek a nemzetközi doppingellenőrző szövetség, a WADA felügylete alá tartoznak, ami a versenyek tisztaságát garantálja.

A szakmai elismerések mellett Életmód kategóriában az üzleti, média és művészvilág legfittebb példamutató képviselői is átvehették az elismerést. Az idei gálán több új életmód kategóriát is bevezetett a főszervező, együttműködő partnere, a Grandioso International Management támogatásával.

Az év legfittebb műsorvezetői

Az év legfittebb műsorvezetőnője díját Tatár Csilla vehette át, az év legfittebb műsorvezetője pedig Gajdos Tamás lett, aki az Ironman kihívást is teljesítette. A kiemelkedő sportteljesítményéről ismert szakember számára nem is létezik mozgás nélküli életmód: „Nem is értem a kérdést: milyen más életmódot lehet választani? Ki az, aki tudatosan egészségtelen életmódot választ? Szerintem csak belesodródnak a lusta emberek az egészségtelen mozgásszegény életvitelbe. Alapvetően minden értelmes ember szeretne egészségesen élni csak nincs hozzá elég ideje, ereje, türelme, ambíciója. Pedig mindez mindig van, ha akarjuk.”

Új kategória: Az év legfittebb gasztro guruja

Az év legfittebb gasztro guruja Vrábel Krisztina lett, aki gasztro bloggerként vált ismertté, számos szakácskönyv szerzője, gasztro újságíró, gasztro műsorok szereplője. Az elmúlt években a 160g.hu oldal és blog elindítójaként az egészséges étkezés, könnyű egészséges ételek mindennapi elkészítésének fő szószólója. Nemcsak étrendjét és receptjeit alakította át egészségessé, hanem a rendszeres testmozgást is beépítette az életébe.

„Hogy mit jelent számomra a fittség, egészséges étkezés? A lehető legtermészetesebb dolgot, hiszen arra születtünk, hogy mozogjunk, valódi, ipari feldolgozásmentes ételeket együnk. Ettől a természetünktől sajnos messze kerültünk.. Azt az étrendet mutatom be a 160 g oldalon, amely nekem segített kigyógyulni az inzulinrezisztenciából, amellyel újra egyensúlyba (és versenysúlyba) kerültem. Jelszavam: “Slow food, slow carb”. Azaz válts természetesre, egyél valódi ételeket!”

Példamutató egyéniségek

Az év leginspirálóbb mozgásra ösztönző személye, Túróczi Réka, maratonista, triatlonista, háromgyermekes édesanya, aki Ironmum néven lett Instagram oldalával az egyik leginkább mozgásra, fitt életmódra ösztönző személy. Videóüzenetében kiemelte, hogy sohasem gondolta volna, hogy egy sportimádó, háromgyermekes édesanya, mindennapi példamutatásával ennyire tud hatni egy social média oldalon keresztül azemberekre. A díj megerősítette őt abban, hogy jó úton halad és érdemes folytatni az életmódba beillesztett mozgás propagálását.

Az év legfittebb újságírója Szentesi Éva lett. „A sport sosem volt ennyire az életem része, mint most. Megtaláltam a mozgásban azt a fajta örömöt, ami minden nap előrevisz, inspirál és boldoggá tesz. Nem tudnám elképzelni azt az életmódot, amit korábban folytattam. A fejlődés pedig a legnagyobb motiváció, amit ettől az egésztől kaphatok.”

Az év leginkább mozgásra ösztönző kampánya pedig a SPAR Budapest Maraton futásra ösztönző kampánya volt Ördög Nórával. A kampány a teljesen kezdőket is megszólította és felkészülésre invitálta egy ismert ember, Ördög Nóra segítségével.

Számos és meglepetés az idei díjátadón

„Számos meglepetéssel készült a Just Clear Gála, sportszakmai tekintetben és a szélesebb közönség felé is. A közéleti szereplők mellett idén kiemelten fókuszáltunk azokra az emberekre, eseményekre, amelyek szélesebb körben a hétköznapokban is példát tudnak mutatni nekünk, vagy hozzásegítenek minket ahhoz, hogy rendszeresen mozoghassunk.” - mondta el Bara Csaba főszervező. „A tudatos életmódra szeretnénk nevelni a nagyközönséget, ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az ismert emberek közül megmutassuk azokat, akik példaértékűek lehetnek, így a zenészek, színészek, műsorvezetők, újságírók, üzletemberek közül is megválasztjuk az év legfittebb képviselőket.

Az idei évben először díjaztuk az év legfittebb gasztro személyiségét, hiszen a jó ételek fogyasztása nem zárja ki az egészséges életmódot és a mozgást. A családosok mozgási lehetőségeire is szeretnénk felhívni a figyelmet, ezért kiosztottuk az év családbarát fitness terme díjat, ahol szülőként is, a gyermeknek más programot biztosítva, tudunk mozogni. Az év leginkább mozgásra ösztönző kampányának kiválasztásánál pedig az volt a fő szempont, hogy hogyan tudta megmozgatni az embereket és rávenni őket arra, hogy elkezdjék beépíteni a mindennapjaikba a mozgást.”

Az Életmód kategória díjazottjainak teljes névsora:

 • Az év legfittebb énekesnője: Miklósa Erika
 • Az év legfittebb férfi énekese: Veréb Tamás
 • Az év legfittebb műsorvezetőnője: Tatár Csilla
 • Az év legfittebb műsorvezetője: Gajdos Tamás
 • Az év legfittebb színésznője: Eke Angéla
 • Az év legfittebb színésze: Gömöri András Máté
 • Az év legfittebb üzletasszonya: Yvonne Dederick
 • Az év legfittebb üzletembere: Balogh Levente
 • Az év legfittebb gasztro guruja: Vrábel Krisztina
 • Az év legfittebb újságírója: Szentesi Éva
 • Az év leginspirálóbb mozgásra ösztönző személye: Túróczi Réka
 • Az év családbarát fitness terme: Team Fitness Óbuda
 • Az év leginkább mozgásra ösztönző kampánya: SPAR Budapest Maraton
 • Az év leginkább mozgásra ösztönző kampánya: SPAR Budapest Maraton Ördög Nóra

Társadalmi díj

Az év legfittebb mentősei:

 • Az év legfittebb női mentőse: Váraczki Nikolett
 • Az év legfittebb férfi mentőse: Pifka Gábor

Gratulálunk a díjazottaknak!

Oldalak