Lifestyle

Erre számíts, ha minden nap eszel joghurtot: ez történik a testeddel valójában

Szakemberek szerint a joghurt rendszeres fogyasztása jóval nagyobb hatással van a szervezetre, mint azt a legtöbben gondolnák – már csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz szempontból.

Íme, az igazság

Ha reggeliről van szó, a joghurt az egyik legnépszerűbb opció, hiszen finom, könnyű, mégis tápláló, nem kell az elkészítésével bonyolódni, ráadásul sok ízvariációja létezik – felturbózhatjuk gyümölcsökkel, magvakkal, mézzel vagy más édesítővel, így számtalan lehetőségünk van arra, hogy minél zamatosabbá varázsoljuk. Szintén elmondható erről a tejtermékről, hogy energiával tölt fel minket, és hozzájárul ahhoz, hogy hosszabb ideig telítetten érezzük magunkat, így valóban remek választás napindítónak, de pont emiatt jöhet jól akkor is, ha napközben megkívánunk valami gyors nassolnivalót. De vajon milyen hatással van a szervezetünkre, ha beiktatjuk a mindennapi étrendünkben? Áldásos vagy kártékony hatással bír? Részletek a galériában!

Nos, a joghurtról összességében elmondható, hogy egészséges élelmiszer, ugyanis tele van probiotikumokkal, valamint kalciummal, cinkkel és B-vitaminokkal. Azonban ezen kívül mást is kínál a szervezetünknek.
Kattints a további képekért!

Az utóbbi időben rengeteg, egymásnak tökéletesen ellentmondó információ kering a tejtermékek fogyasztásáról. Szakértők segítenek eloszlatni a tévhiteket a tejfogyasztásról.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Eat This, Not That!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A kávézás után megmaradt zacc sokak számára egyszerű hulladék, pedig valójában rengeteg dologra használható fel.
Sztárok
Köztudomású, hogy Harry még ma is szívélyes kapcsolatot ápol sógornőjével, a jelenleg súlyos rákbetegséggel küzdő Katalin hercegnével. Sussex hercege most - váratlanul - beszélgetést kezdeményezett...
Utazás
Földrajzi képrejtvény-sorozatunk következő felvonásában magunk mögött hagyjuk Európát, és célba veszünk egy távoli földrészt! Tarts velünk!