Lifestyle

6 buta szokás, ami nem zsírt, hanem izmot éget

Fogyókúrázók figyelmébe ajánljuk.

1. Kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit kellene

A fogyókúrázók gyakran beleesnek abba a hibába, hogy a minimumnál is kevesebbre szorítják a bevitt kalóriák mennyiségét. A szervezet azonban ilyenkor éhezik, és hogy energiához jusson, izmot is éget: felhasználja az elraktározott szénhidrátot, aztán a zsírhoz, majd pedig az izmokban tárolt fehérjéhez nyúl. Az, hogy naponta mennyi kalóriát kell kötelezően elfogyasztanod, testsúlytól függ, de a szakemberek szerint 1000 alá tilos menni.

2. Nem eszel elég fehérjét

Az izomépítés első és legfontosabb szabálya a tetemes mennyiségű fehérje fogyasztása. Ebből a logikából kiindulva, ha nem eszel elég proteint, mert mondjuk a fogyókúrád egyik szabálya ezt diktálja, a szervezeted szépen elkezdi felemészteni a fehérjeraktárakat, azzal együtt pedig az izmaidat. És bár fogyni fogsz, nem a testeden lévő zsír, hanem az izomtömeg csökkenése miatt mutat majd kevesebbet a mérleg.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Hidratálni nem csak kánikula idején fontos. Egy gyors teszttel te is kiderítheted, hogy áll a szervezeted vízkészlete.
Fashion&Beauty
A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.
Utazás
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).