Izomláz és sérülések ellen - A legjobb nyújtógyakorlatok edzés végén

Egy intenzív edzés után nagyon fontos, hogy ne üljünk le azonnal pihenni, hanem végezzünk nyújtó gyakorlatokat, amikkel megelőzhetjük az esetleges sérüléseket és fájdalmas izomgörcsöket, javíthatjuk a rugalmasságunkat és szabályozhatjuk a vér áramlását. Íme néhány szuper izomlazító, levezető gyakorlat, amit bátran végezhetsz az edzés végén!

Nyújtás keresztbe tett lábakkal

Álljunk alapállásba, majd tegyük keresztbe a lábunkat, tartsuk a kezünket a térdünkön a képen látható módon, majd felsőtestünkkel lassan hajoljunk rá. Maradjunk így egy percig, ezt követően egyenesedjünk fel és végezzük el úgy a gyakorlatot, hogy a másik lábunk van elől. Ezzel a gyakorlattal nem csak a hátizmokat, de a comb- és a vádli izmait is hatásosan nyújthatjuk, ellazíthatjuk.

Törzshajlítás összekulcsolt kezekkel

Álljunk kisterpeszben, hátul kulcsoljuk össze a kezünket, majd döntsük előre törzsünket amennyire csak tudjuk, a lényeg, hogy kerüljünk minél közelebb a combunkhoz. Ez a gyakorlat jót tesz a mellkasnak, a vállnak, valamint a hátnak is, de a vádli izmaira ható jótékony terhelés miatt segítségével a kellemetlen lábszárgörcsöket is elkerülhetjük.

Kitörés lábnyújtással

Végezzünk kitörést, a jobb lábunkkal lépjünk előre, a ballal pedig térdeljünk le. Ezt követően húzzuk fel a bal alsó lábfejünket, tartsuk ezt a pozíciót 30 másodpercig, majd cseréljük meg a lábainkat. Ez a póz a fenék és a hátsó comb izmainak kedvez leginkább, tökéletes nyújtógyakorlat az itt fellépő izomgörcsök ellen.

Törökülés lábnyújtással

Üljünk törökülésbe, majd az egyik lábfejünket fogjuk meg kézzel és húzzuk fel, mintha egy gyermeket tartanánk. Tartsuk így 30 másodpercig, majd cseréljük meg a lábunkat. Biciklizés, vagy spinning után tökéletes a fenék izmainak ellazítására, de kifejezetten jó hatással van a gerincre is.

Persze egy-egy megterhelőbb edzés után előfordulhat, hogy a nyújtógyakorlatok elvégzése ellenére is jelentkezik némi izomgörcs, ilyenkor nem árt külső segítséget igénybe vennünk a fájdalom csillapítására.

Mozogj fájdalom nélkül! (x)

Neked is lételemed a mozgás, de tartasz a sérülésektől, vagy a sportolás után fellépő izomfájdalomtól? Ne hagyd, hogy mindezek eltántorítsanak a mozgás örömétől, hiszen éppen ezen tünetek elkerülésére és kezelésére nyújtanak hatékony megoldást a Perskindol termékei!

A Perskindol Active Classic Gél és Spray sportolás előtti használatával megelőzheted a fájdalmas izömgörcsök kialakulását, sportolás után pedig kellemesen ellazítják az izmokat. Alkalmazásakor kivételes kettős hatás lép fel: hűtő és melegítő hatás. A bőrbe masszírozva serkenti a vérkeringést és segíti az izmok ellazulását. Mentolt és illóolajokat tartalmaz. A Perskindol Active Classic Gél és Spray orvostechnikai eszközök.

Mondj búcsút az izomfájdalmaknak egyszer, s mindenkorra!

A dokumentum lezárásnak a dátuma: 2018.06.26. EWO/PERSKINDOL/2018/15

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Fotók: popsugar.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!