Egy páratlan tortadekoratőr, aki művészi szintre emelte a cukrászatot

A Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj jelöltjével, Mészáros Andrea tortadekoratőrrel, a Preston Cake Academy tulajdonosával beszélgettünk, aki A Leginspirálóbb gasztronómiai teljesítmény kategória díjának egyik várományosa 2020-ban.

Inspiráló Nők Díj

A Femcafe.hu már korábban is kereste azokat az ösztönző női példaképeket, akik munkássága, teljesítménye például szolgálhat mindenki számára. Idén 7 kategóriában keressük a leginspirálóbb nőket olvasóink segítségével. A kategóriák 3-3 jelöltjét neves személyekből álló jelölőbizottság állította össze, olvasóink pedig online adhatják le szavazataikat a számukra legszimpatikusabb jelöltekre.

Díjátadó gála: 2020. március 5-én, a gyönyörű Várkert Bazárban derül ki, kik lesznek az év leginspirálóbb női. Még több információért kattints ide!

Az esemény fő támogatója: Szerencsejáték Zrt.

Az esemény médiatámogatói: TV2, ATV, ATV Spirit, Bors

Ismerd meg a jelölteket! – Mészáros Andrea

A Leginspirálóbb gasztronómiai teljesítmény kategóriájában idén is három nagyszerű nőt jelölt a bizottság, közöttük Mészáros Andrea tortadekoratőrt, akinek kezében valódi műalkotásokká változnak az ünnepi desszertek.Közel 10 éve foglalkozik jellemzően angolszász stílusú dizájntorták készítésével. Tanulmányait Londonban végezte, ahol mesterdiplomát szerzett 2011-ben. Jelenleg budapesti szalonjában készíti az édességeit, néhány éve pedig oktatóként is dolgozik, workshopokat tart és oktatóvideókat forgat. Célja, hogy az elképesztő tortacsodákat előképzettség nélkül is bárki elkészíthesse, ehhez pedig könnyen elsajátítható technikákat mutat be. A legnagyobb szakmai és magánéleti sikert is erre az évre várja: idén elindul az online torta-akadémiája, férjével pedig örökbefogadó szülőkként hamarosan egy csodálatos kislány anyukája és apukája lesznek. A 43 éves kreatív szakember 2020-ban egy újabb elismeréssel lehet gazdagabb: Femcafe.hu Inspiráló Nők Díjjal.

Hogyan fogalmazódott meg benned az a gondolat, hogy tortaakadémiát indíts?

Nagyon sok időm ment el azzal, hogy az iskolák elvégzése után kialakítsam a saját receptúráimat, a megfelelő szín- és formavilágot. Ekkor gondoltam először arra, hogy ha meg tudnám osztani másokkal a tapasztalataimat, talán nekik nem lenne annyira nehéz ez az út. Hiszen egyedül mindig minden nehezebb, mint ha van valaki, akire számíthatunk, aki segít elkerülni a kudarcokat. Így kezdtem el oktatni, tanácsot adni azoknak, akik hozzám fordulnak. Mostanra több száz nőnek segítettem abban, hogy valóra váltsa álmait. Sőt, nagy többségük mikrovállalkozást is indított már a nálunk megszerzett tudás segítségével.

Mi volt a fő motivációd, hogy ezen a pályán indulj el? Volt példaképed, aki inspirált?

Nagyjából 11 évvel ezelőtt láttam a Julia Child életéről készült filmet, ami egészen lenyűgözött. Az elképesztő precizitás és a szakmai alázat, amit nála láttam valósággal elbűvölt. Még a gyöngysorába is beleszerettem, amit mindig viselt. Tíz éve vettem magamnak egyet én is, azóta a nyakamban van, ebben alszom, ebben dolgozom. Olyasmi, mint egy kabala. A gyöngysornak a tökéletessége emlékeztet arra, hogy mi az a szint, aminél lejjebb sosem szeretném adni.

Milyen szakmai és magánéleti álmaid vannak, amelyeket szeretnél elérni a jövőben?

A szakmai tervek és álmok is megvalósulni látszanak a közeli jövőben! Két hónapon belül elindul az online tortaakadémiánk, amelynek segítségével azok is bekapcsolódhatnak a képzéseinkbe, akik eddig nem tudtak eljönni hozzánk. Ez egy hatalmas segítség lehet tehát azoknak, akik a kisgyermekük, munkájuk, fizikai állapotuk, vagy anyagi lehetőségeik miatt voltak kénytelen távol maradni. Ráadásul ez számomra is könnyebbséget jelent majd, hiszen a végigdolgozott évek után végre több időm lesz a magánéletemre: a férjemre és a kislányunkra, akit hamarosan örökbefogadunk..

A siker most már adott, de az ide vezető út hosszú volt. Mik voltak a mélypontjaid, nehézségeid a karriered építése során?

A pályám elején sokszor küzdenem kellett még a legalapvetőbb tiszteletért is. Azért, amely mély meggyőződésem szerint minden emberi lénynek kijár. Ezt nagyon nehezen viseltem, mert én soha nem tudnék egy emberrel úgy bánni, ahogy mások néha velem és a hozzám hasonló pályakezdőkkel bántak. Mostanra már sikerült ezt rendbe tennem: azt hiszem, elismerik a munkámat, én pedig igyekszem jó példát mutatva a legnagyobb tisztelettel és megértéssel fordulni a saját tanítványaim felé. Mindent megteszek, hogy jó hangulatban, feszültség nélkül teljen az oktatás, mert a harmónia és a siker elválaszthatatlanok.

SZAVAZZ MÉSZÁROS ANDREÁRA ITT!

A jelöltek közül az olvasók az online szavazás segítségével dönthetik el, ki kapja a díjat, amelyet a március 5-én, a Femcafe.hu - Inspiráló Nők Estje gálán, a Várkert Bazárban hirdetünk ki.

Leadfotó és fotók: Mészáros Andrea

Oldalak