Lifestyle

Íme a magyarázat a generációk közötti feszültségekre - Nem véletlenül feszülünk egymásnak

Idősek és fiatalok között gyakoriak a konfliktusok – a generációk közötti feszültségek elsősorban abból adódnak, hogy teljesen más élettapasztalataink vannak és nem tudunk azonosulni egymás világával.

Régen minden más volt

Szoktuk mondani, hogy régen minden más volt – nem jobb vagy rosszabb, egész egyszerűen más. Szüleink, nagyszüleink generációjának teljesen más nehézségekkel kellett szembenéznie, mint amelyekkel manapság nekünk kell megküzdenünk. Az elképesztő technikai fejlődésnek köszönhetően a mai kor emberének élete lényegesen kényelmesebbnek tűnhet – háztartási gépek, internet és okostelefonos applikációk tömkelege támogatja mindennapi kényelmünket, nem kell kézzel mosnunk a ruháinkat és minden sarkon van egy bolt, ahol szinte bármit megvásárolhatunk.

Ugyanakkor ez az elképesztő fejlődés vezetett ahhoz is, hogy mindennapjainkat sokkal nagyobb rohanásban és stresszben éljük – folyamatosan az lehet az érzésünk, hogy nem tudunk teendő listánk végére jutni. Emellett a mai aktív generációnak nincs igazán jövőképe, nagyon nagy a létbizonytalanság, nehéz tervezni.

Persze a kép ennél árnyaltabb, de alapvetően ezekben a lényegi különbségekben gyökerezik a generációk közötti konfliktusok túlnyomó része.

Emellett van még egy terület, amely rendszerint rávilágít a szakadékra – nevezetesen azok a retro tárgyak, amelyek nagyanyáink háztartásában még mindig dédelgetett kedvencnek számítanak, mi azonban egész egyszerűen nem tudunk mit kezdeni velük.

Kíváncsi vagy kedvenc retro ereklyéinkre? Kattints galériánkra.

A mai okostelefonos bevásárlólisták elődje - nem csoda, ha nagyanyáink a bevásárlásnak is jobban megadták a módját.
Kattints a további képekért!

Képek forrása: brightside.me
Lead fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Arról mindenki tudott, hogy Sebestyén Balázs felesége elképesztően gyönyörű. Most azonban Sebestyén Vikinek tervei vannak, amivel nagyot szeretne robbantani.
Lifestyle
Szoboszlai Dominik ugyebár jelenleg nem is játszik a sérülése miatt. Sajnos úgy néz ki, hogy a Chelsea elleni rangadón se lesz bevethető.
Sztárok
Első ránézésre meg sem mondanánk Pippa Middletonról, hogy három gyermeket hozott világra: Katalin hercegné húgának olyan lapos és izmos a hasa, mint egy fitneszmodellnek.