Holnaptól ismét kinyitnak az IKEA üzletei, de lesz néhány fontos változás

Ők is áttérnek a négyzetméter alapú korlátozásra, de nem ez az egyetlen fontos módosulás a korábbiakhoz képest.

Új látogatószámláló rendszert vezetnek be

Pénteken, azaz április 9-én újra megnyílik az IKEA budaörsi és Örs vezér téri áruháza, április 10-én szombaton pedig a soroksári üzlet is újból fogadja a vásárlókat - írja a Portfolio. Egy vásárlóra 15 négyzetméteres látogatási limitet fognak bevezetni, valamint egy új látogatószámláló rendszert is, melynek lényege, hogy a vásárlók már előzetesen képet kaphatnak az egyes áruházak telítettségéről az interneten keresztül. Emellett a biztonságos távolság megőrzése érdekében az IKEA egyértelmű várakozási pontokat jelölt ki azokon a területeken, ahol korábban torlódásokat tapasztaltak.

A soroksári üzlet későbbi megnyitását, illetve az online vásárlások bizonyos fokú korlátozását az indokolta, hogy ebben az áruházban teljesítik az online rendeléseket. Az IKEA Éttermei, Kávézói és Játszóházai továbbra sem nyitnak majd meg. Várni fogja viszont a vendégeket a Svéd Finomságok Boltja, valamint elvitelre lehet vásárolni a Bisztrókból. Annak érdekében, hogy felelős és biztonságos vásárlási környezet alakulhasson ki, az IKEA a következőket kéri a látogatóitól:

  • kizárólag vásárlás céljával látogassák az áruházakat, és – ha lehetséges – egyedül jöjjenek;
  • tartsanak egymástól 2 méter távolságot az áruházakban és az áruházak előtt is;
  • tartsák be a higiéniai szabályokat: használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket, viseljenek az orr és a száj eltakarására alkalmas védőmaszkot;
  • ha csak tehetik, várjanak a termékek visszaküldésével.

Fotó: 123rf
Leadfotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!