Friss: Ezeket a védelmi intézkedéseket hosszabbítja meg a kormány április 19-ig

Szerda este tették közzé.

Meghosszabbított védelmi intézkedések

Magyarország Kormánya a honlapján és Facebook-oldalán tette közzé szerda este, hogy az Operatív Törzs javaslatára mely jelenleg is hatályban lévő védelmi intézkedések érvényességét hosszabbítja meg április 19-ig a magyar emberek egészségének védelmében.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ alapján ezek a következők:

  • Változatlanok maradnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok, a települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani, illetve közterületen és nyilvános helyen a 1,5 méteres távolságot tartani.
  • Szabadidős sport tevékenység – a kijárási tilalmon kívüli időszakban - továbbra is folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel, azzal a feltétellel hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.
  • A vendéglátó üzletek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.
  • A szállodák és fitnesztermek továbbra sem fogadhatnak vendégeket.
  • Ugyanígy április 19-ig meghosszabbodik a Magyarország valamennyi schengeni belső határszakaszára ideiglenesen bevezetett határellenőrzési és határőrizeti feladatok hatálya.

További részleteket ígérnek hamarosan a Magyar Közlönyben.

A magyar molekuláris biológus úgy véli: le kell törni az oltásellenességet vagy elveszítjük a háborút a variánsokkal szemben.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!