Lifestyle

Ettől a titkos hozzávalótól lesz igazán mennyei II. Erzsébet kedvenc palacsintája: nem véletlenül rajongott érte a néhai királynő

A palacsintát mindenki szereti, ez alól pedig II. Erzsébet sem képezett kivételt: a néhai brit uralkodó bármikor szívesen falatozta ezt a közkedvelt édességet, melyet a királyi szakács mindig egy plusz, nem szokványos összetevővel bolondított meg.

Népszerű desszert

II. Erzsébetről köztudott volt, hogy nemcsak a nyilvánosság előtt, hanem a magánéletben is rendkívül határozottan, céltudatosan és megingathatatlan fegyelemmel viselkedett, komoly kérdésekben pedig nem ismert tréfát. Mindazonáltal a kulisszák mögött, a szürke mindennapok során ő is csak egy szerető feleség, édesanya, nagymama és dédnagymama volt, akinek ugyanúgy megvoltak a maga gyarlóságai, mint a hétköznapi közembereknek – gondoljunk csak például arra, hogy sosem vetette meg az alkoholt, az édességekért pedig egyenesen rajongott. Nagy kedvence volt a palacsinta, melyet egykori séfje rendszeresen elkészített neki, azonban nem a leghagyományosabb módon; galériánkban eláruljuk, milyen extra hozzávalóval készült a néhai uralkodó szeretett desszertje!

II. Erzsébet egykori szakácsa elárulta, az uralkodó nagyon szerette az édességeket, melyek közül a legnagyobb favoritja a palacsinta volt, így meglehetősen sokszor kellett neki elkészíteni.
Kattints a további képekért!

A palacsintát mindenki szereti, ráadásul nincs olyan hely a világon, ahol ne lenne az egyik legkedveltebb harapnivaló – bizonyos praktikáknak hála azonban még a szokásosnál is zseniálisabb lehet a végeredmény.

Leadfotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Forrás: Mirror

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Mindannyian tudjuk, hogy sajnos a rák az egyik leggyakoribb, gyógyíthatatlan betegség szerte a világon. De gondoltad volna, hogy már olyan apró dolgokkal is csökkentheted a kockázatát, mint bizonyos...
Lifestyle
Ha azt tapasztalod, hogy bőröd száraz, illetve állandóan hámlik, hiába veted be naponta hidratáló krémjeidet és szérumjaidat, talán itt az ideje, hogy inkább az étrendeden változtass.
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.