Lifestyle

5 jel, hogy téged is helikopterszülők neveltek

A kötődés minden szülő-gyerek kapcsolatban fontos, ugyanakkor fel kell ismerni hol a határ, mielőtt még túl késő lesz.

A túlóvás veszélyei

A "helikopterszülő" elnevezést Dr. Haim Ginott használta elsőként az 1969-es Szülők és tinédzserek című könyvében, tizenéves gyerekek és szüleik kapcsolatára. A kifejezés egy olyan szülőtípust jelöl, aki túlságosan hatással van a gyermeke életére. Folyamatosan felügyeli, irányítja őt és beavatkozik a mindennapi tevékenységeibe is. A kifejezés a helikopterrel való párhuzamra utal, mivel a helikopter szülő folyamatosan "köröz" a gyermek körül, mint a helikopter a levegőben. Ez a szülői stílus néha gátolhatja a gyermek fejlődését és önállóságát. A kifejezés negatív színezetű, és azt jelzi, hogy a szülő túlságosan kontrolláló és irányító a gyermek életében. Kíváncsi vagy, téged helikopterszülők neveltek-e? Kattints a galériára, mutatunk 5 jelet, ami kétség kívül erre utal!

1. Néha nem érzed magad valóban felnőttnek A helikopterszülők által nevelt gyerekek egyik fő problémája, hogy felnőttek, akik néha nem érzik magukat valóban felnőttnek. Gyakran 25 és 30 év közöttiek, akinek akár már gyermekeik is lehetnek, de még mindig úgy érzik, hogy még nem teljesen felnőttek. Ez onnan ered, hogy a túlóvó szülői erőfeszítések megakadályozták a fiatalokat abban, hogy „életbeli vereségeket éljenek át”: szomorúságot, gyötrelmet, frusztrációt. Nem bírják el a keménységet, mivel azzal szemben senki sem készítette fel őket.
Kattints a további képekért!

Sok párkapcsolati tanáccsal találkozhatunk a TikTok-on, a nemrégiben szárnyra kapott „narancshéj-elmélet” viszont egyre több pár szakítását okozza.

Leadfotó: 123rf.com

WillanAcademy

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...