Így változnak a fizetések decembertől, már az órabért is tudni

Azt már bejelentették ugye, hogy 2023. decemberétől 15 százalékkal emelkedhet a minimálbér és 10 százalékkal a garantált bérminimum.

A Magyar Közlönyben már azt is levezették, mennyi lesz az órabér

A minimálbér és a garantált bérminimum emelése nem csak arról a 250 ezer, illetve 750 ezer munkavállalóról szól, akiket közvetlenül érint az intézkedés, hanem komoly egyéb gazdasági és bérezéssel kapcsolatos hatása is van - mondta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, az új minimálbér-megállapodás aláírása után.

Az államtitkár elmondta, hogy a tárgyalások során szó esett arról, hogy érdemes hosszabb távon is közösen gondolkodni, és az infláció letörésére tett idei intézkedések után a gazdaság erősítésére koncentrálni. Ebből a szempontból is fontos ez a megállapodás, illetve az a szándék, hogy a következő időszakban a reálkeresetek a gazdaság teljesítőképességének függvényében évről-évre folyamatosan emelkedjenek.

Közben már megjelent a decembertől érvényes rendelet a jövő évi minimálbérről és a garantált bérminimumról a Magyar Közlönyben, a galériánkban láthatjátok is, hogy mire kell számítani!

A teljes munkaidőben foglalkoztatottak minimálbére 2023. december 1-jétől havibér alkalmazásakor 266 800 forint, hetibér esetén 61 340 forint, napibérnél 12 270 forint, órabér alkalmazásánál 1534 forint – számolt be róla a Blikk.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Flickr

Oldalak

Sztárok
Hamarosan a könyvesboltok polcaira kerül Omid Scobie Végjáték című kötete, mely izgalmas, eddig nem ismert kulisszatitkokat ígér a brit királyi családdal kapcsolatosan. A szerző különös gondot fordít...
Sztárok
Jákob Zoltán teljesen átgondolta a kapcsolatát a Nagy Ő-s választottjával, majd inkább szakított.
Lifestyle
A szakemberek szerint a pontos érték a napszaktól és az illető nemétől is függ, átfogó vizsgálatukban mégis próbáltak mindenkit kielégítő válaszra lelni.