Lifestyle

Így mentheted meg az orchideáidat: a sárguló levél és elszáradt gyökér még nem a vég

Hiába gyönyörűek az orchideák, megfelelő gondozás nélkül könnyen hanyatlásnak indulnak. Elsárgult a levele és a gyökerei is rothadnak? Ne aggódj, még nincs minden veszve!

Így mentsd meg az orchideát

Orchideát kapni áldás és átok is egyben, hiszen bár gyönyörű növény, nem a legkönnyebben tartható fajták közé tartozik. Egyes típusai könnyen megszokják a benti környezetet és nem igényelnek különleges gondozást, másoknak viszont egy kicsivel több szeretetre van szükségük a fejlődéshez és rendszeres virágzáshoz. Becsapósak is lehetnek, ugyanis előfordulhat, hogy a legnagyobb odafigyelés mellett is sárgulni kezdenek a levelei, esetleg a gyökere is rothadásnak indul. Ilyenkor ne ijedj meg és semmiképp se dobd a kukába, hiszen néhány nagyon egyszerű lépés követésével újra kigyökereztetheted. Mit kell tennünk pontosan? Részletek a galériában!

Semmi esetre se dobjuk ki, hanem tisztítsuk meg a növényt az elszáradt, vagy elrohadt gyökerektől. Miután megtisztítottuk, ha maradt még egy – két egészséges gyökér, akkor ezeket is távolítsuk el. A megsárgult leveleket nem kell levágni. Ha a növény közepén nő egy új kis levél, tehát a két elsárgult levél között, akkor az orchidea képes tovább fejlődni.
Kattints a további képekért!

Kevesen tudják, de egy régi fogkefe nagyon jó szolgálatot tesz azután is, hogy már lecseréltük. Cikkünkben felsoroljuk, mennyi mindenben válhat hasznunkra!

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Messze van, hideg és eljutni is nagyon drága oda. A Déli-sarkra tényleg csak a kiváltságosok mehetnek el az életük során, sőt, az sem adatik meg mindenkinek, hogy egy utasszállító ablakából vessünk...
Lifestyle
Kíváncsi volt rá, milyen lehet, de a jelek szerint ez az egy alkalom elég is volt neki belőle.
Sztárok
Kalocsay Miklós nemcsak a szakmában, hanem a magánéletben is sikeresnek mondhatta magát, a sors azonban végül nem olyan jövőt szánt neki, mint amilyet elképzelt magának.