Lifestyle

Így kerülhetsz Te is zen állapotba

Állandó stresszben éled az életed és egyszerűen nincs, ami megnyugtatna? Néhány egyszerű trükk bevetésével te is elérheted a teljes nyugalom, azaz a zen állapotát.

A légzés figyelésén keresztül való elmélyülés

Manapság sok mindenre használják a „zen” kifejezést, de mit is jelent valójában? A zen (kínaiul csan, szanszkritül dhjána) szó elmélyülést, meditációt jelent. Az évszázadokon keresztül meghonosodott használat alapján egy bizonyos módszer segítségével való elmélyülést jelenti: a légzés figyelésén keresztül való elmélyülést – írja a harmonet.hu. Egy meditációs technika, amely egy bizonyos testtartás felvétele után a légzés figyeléséből, a légzés folyamatának figyeléséből áll. A légzést természetesen mindenféle testtartásban lehet figyelni, de a zenben ez inkább ülést jelent. Ennek neve zazen.

Meditáció tengerpart naplemente

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Merle Oberon nézők millióinak szívébe lopta be magát, de a filmszakma is rajongott érte, köszönhetően fantasztikus tehetségének, no és persze lehengerlő szépségének. Sorsa végül mégis úgy alakult,...
Sztárok
Barbara Wussow a nyolcvanas években A klinika című sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően lopta be magát a nézők szívébe. A színésznő már a hatodik X felett jár, de még mindig remek formában...
Lifestyle
Az egyetemista lány másnaposan fedezte fel, hogy valami egészen fantasztikus dolgot kreált. A fiatal feltaláló egy vagyont keresett a nem mindennapi ötlettel.