Mellbevágó: így fest majd a munka világa a koronavírus-válság után

A világjárvány kétségtelenül átalakította a munkaerőpiacot olyannyira, hogy a magyar dolgozók is hajlandóak komoly áldozatokat vállalni. A járvány után olyan változásokat tapasztalhatunk majd, amelyekre talán nem is gondoltunk. Íme egy kis ízelítő a legfrissebb kutatások alapján.

Végleg átalakul a munka világa a világjárvány hatására?

A jelenlegi, megváltozott munkakörülmények hosszabb távon is velünk maradhatnak - még abban az esetben is, ha végleg lecsengett a világjárvány: a dolgozók több mint fele a járvány elvonulását követően is élvezné az otthoni munkavégzés előnyeit, harmaduk pedig szeretné, ha munkaidejük rugalmas alakítása beépülne a mindennapokba. A hazai munkavállalók döntő többsége (68%) úgy érzi, hogy munkaadója érzelmileg és mentálisan is támogatja a jelenlegi egészségügyi helyzetben – derül ki a Randstad Workmonitor 34 országában, köztük Magyarországon végzett átfogó kutatásából. A megkérdezettek 80%-a azt állítja, hogy mind a felszerelése, mind a technológiai felkészültsége megvan a jelenleg megkívánt digitalizációs folyamatok lekövetéséhez. Beszédes, hogy Magyarországon öt évvel ezelőtt a dolgozók alig több mint fele érezte magát felkészültnek, ma már több nyugat-európai országot is megelőzve, a válaszadók több mint 80 százaléka nyilatkozott így. Lapozd fel galériánkat a részletekért!

Míg globálisan a munkaerő 40%-a jellemezte úgy az elmúlt időszakot, hogy problémát jelentett számára a digitális átállás következtében előtérbe került készségek elsajátítása, addig itthon mindössze a dolgozók 20%-a számolt be erről, vagyis a magyaroknak sokkal könnyebben ment az átállás a digitális módszerekre, ami sok esetben jelentősen megkönnyítette a munkafolyamatokat is.
Kattints a további képekért!

Az osztrák pszichiáter tesztjéből kiderül, hogy milyen a aktuális érzelmi állapotod.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!