Lifestyle

Így akár felére csökkentheted a vízszámládat - a bolygó és a pénztárcád is hálás lesz

Összegyűjtöttünk 4+1 lehetőséget, amivel mindannyian hozzájárulhatunk a fenntartható vízgazdálkodáshoz. Így nemcsak a bolygónkat védjük, de a vízszámla is kisebb lehet a végén.

Környezetvédelem és pénztárcakímélés egyben

Idén már a hővihar fogalma is bekerült a nyelvünkbe és egyre gyakrabban hallunk vízkorlátozásról. Ezek a szavak nem csupán új kifejezések, hanem figyelmeztető jelek is, melyek arra hívják fel a figyelmünket, hogy a nyári hőség és a vízhiány egyre nagyobb kihívást jelentenek nem csak a világon, de Magyarországon is. A víz, mint életünk egyik alapvető forrása egyre értékesebbé válik, ezért a háztartásokban is egyre fontosabb a felesleges vízfelhasználás és a pazarlás csökkentése. Szinte bele sem gondolunk, de ha nem zárjuk el a vizet fogmosás közben, akár 3 litert is elfolyathatunk – teljesen feleslegesen. Érdemes ilyenkor elgondolkozni azon, mi mit tehetünk. Részletek a galériában!

Tartsuk szem előtt, hogy minden változás kicsiben kezdődik. Első lépésként próbáljunk meg tudatosan bánni a vízzel, például zárjuk el a csapot fogmosás közben, használjunk fogmosáshoz poharat, és csak akkor indítsuk el a mosógépet vagy a mosogatógépet, ha tényleg tele van. A napi tisztálkodáshoz válasszuk inkább a zuhanyzást, hiszen a kád méretétől függően akár száz liter vízre is szükség lehet, ezzel szemben tusolásnál csak 30-40 litert használunk el. Feltéve, ha nem órákon keresztül állunk a zuhany alatt.
Kattints a további képekért!

Csapvíz vagy tisztított víz? Melyiket érdemes inkább innod és miért?

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A legújabb nadrágtrend igen megosztó, azonban a divatrajongók könnyedén becsempészhetik a ruhatárukba.
Lifestyle
A Skorpió erőteljes és megmagyarázhatatlan nyugtalanságot tapasztalhat. Napi horoszkóp!
Fashion&Beauty
Jennifer Aniston korábban már többször is megosztotta gondolatait az életében valaha kipróbált, akár egészen bizarr szépségápolási kezelésekről, van viszont egy, amely valóban nagyon bevált neki.