Időjárás: kegyetlen fordulattal támad nekünk a tél, ekkor lendül támadásba a légtömeg

Vége az enyhe időjárásnak, hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg csap le ránk hamarosan.

Így januárban csak visszatér a tél

Mindenki nagyon jól érzékeli, hogy elég szokatlan az időjárásunk január elejéhez képest. Sőt, így nem kellett sokat várni 2024 első melegrekordjára sem.

Az Időkép számolt be róla, hogy a legtöbb helyen 10 fok felé emelkedett a hőmérséklet. Két éve Drávaszabolcson 15,7 fokkal dőlt rekord, ezt most 0,7 fokkal sikerült túlszárnyalni. A HungaroMet hivatalos adatai szerint csütörtökön a legmelegebb Mohács mellett, Báta nevű településen volt, ahol 16,4 fokig melegedett a levegő.

Lehet sokan felvették mostanság a tavaszi kabátjukat, de hamarosan vissza kell váltani téli stílusba. Magyarországot sarkvidéki eredetű levegő árasztja el hamarosan, de hogy mire kell számítani, a galériánkból kiderül!

A Hungaromet előrejelzése szerint pénteken már megvastagszik a felhőzet. Csapadék napközben még nem valószínű, estétől fordulhat elő néhol zápor. A délire forduló szél többnyire mérsékelt, az Észak-Dunántúlon élénk lesz. Hideg persze még nem lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 8 és 13 fok között valószínű.
Kattints a további képekért!

Magyarországon is rengeteg embernél diagnosztizálnak ilyen típusú rákot, amivel azonnal fogorvoshoz kell fordulni.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...