Soha ne tedd a tejet a hűtőajtóba! Rengeteget számít, mit hol tárolsz: pénzt spórolhatsz vele és az étel is tovább eláll
Káosz van a hűtőszekrényben, ezért minden benne lévő étel hamar megromlik? Szerencsére van megoldás, szakértő mondja el a pénztárcakímélő tanácsot, hogy mit hol érdemes tárolni, hogy a lehető legtovább friss maradjon.
Hol tartsuk az egyes ételeket a hűtőben?
Sokan bele sem gondolunk, mennyit számít, hogyan rendezzük el a különböző élelmiszereket a hűtőszekrényben, pedig ha okosan csináljuk, azzal pénzt takaríthatunk meg, és az étel is tovább eláll. Így, hogy az árak folyamatosan emelkednek, rengeteget segíthetnek még az ilyen apróságok is. A Mirrornak egy szakértő arról beszélt, hogy a hűtőnk újra rendezésével befolyásolni tudjuk, hogy mennyit fogyaszt a gép, és persze azt is, hogy milyen hamar romlik meg a benne tárolt étel.
„Talán magától értetődőnek tűnik, de nagyon hasznos, ha egy rendszer alapján pakolod be a kajákat a hűtőbe bevásárlás után. Így mindig tudni fogod, hogy mit hol találsz, és kisebb az esélye, hogy megfeledkezel valamiről, ami a frigó hátuljában rohad. Ezzel nemcsak az ételpazarlás mértékét tudod csökkenteni, de környezet- és pénztárcakímélőbb is, mivel nem vásárolsz olyan dolgokat, amik már vannak otthon” – kezdte Chris Beasley, aki konkrét tippeket is adott azt illetően, hogy melyik terméknek hol a helye, és azt is elárulta, hogy a gyümölcsöket és a zöldségeket miért kell az arra kijelölt fiókban tartani, ha valaki nem tudná.
A részletekért lapozd fel a galériánkat!
A tavaszi nagytakarítással gyakran együtt jár gardróbunk rendezése és a rég nem használt, feleslegessé vált ruháink kiválogatása is. Több lehetőségünk is van, amikor a szelektált ruháink és cipőink sorsáról döntünk: az egyik alternatíva lehet például – a jó, hordható állapotú holmik esetében – a rászorulók részére történő adományozás. Ha ezt az utat választjuk, érdemes néhány dolgot szem előtt tartanunk, mielőtt belevágunk.