Túl sok a maradék húsvéti sonka, vagy tojás? Megmutatjuk, hogy milyen ételeket kell csinálnod belőle
A sonka mindenkinél sztárvendég volt húsvétkor, de ilyenkor eléggé ráunhat az ember. Kezdődjék hát Fördős Zével, és sok elismert gasztrobloggerrel a maradékmentő akció!
Azoknak, akik már unják a sonkás kockát
Véget ért a hosszú hétvége, így vissza kell térni a szürke hétköznapokba. Valószínűleg le is kell dobnunk majd néhány kilót, de nem most, mivel előbb muszáj elpusztítani a maradékokat.
Valószínűleg mindenkinek volt valamilyen egyéni specialitása húsvétkor. Lehet ez a sárgatúró, májjal töltött husi, egybesült fasírt, vagy éppen a klasszikus főtt sonka. A lényeg, hogy utóbbi szinte minden asztalra került, sőt, hát ez volt a sztárvendég.
Viszont ez az a kaja, amiből hajlamosak vagyunk jóval többet csinálni, mint kellene. Ráunni viszont nem szabad, mert végtelen a felhasználási mód. A galériánkban megmutatjuk, milyen ételeket érdemes belőle készíteni!
Jövő héten már jön a hosszú hétvége, vagyis a húsvét. Szinte mindenhol meg fog jelenni a finom főtt tojás, de nem mindegy, hogyan tárolod őket.