Túl sok a maradék húsvéti sonka, vagy tojás? Megmutatjuk, hogy milyen ételeket kell csinálnod belőle

A sonka mindenkinél sztárvendég volt húsvétkor, de ilyenkor eléggé ráunhat az ember. Kezdődjék hát Fördős Zével, és sok elismert gasztrobloggerrel a maradékmentő akció!

Azoknak, akik már unják a sonkás kockát

Véget ért a hosszú hétvége, így vissza kell térni a szürke hétköznapokba. Valószínűleg le is kell dobnunk majd néhány kilót, de nem most, mivel előbb muszáj elpusztítani a maradékokat.

Valószínűleg mindenkinek volt valamilyen egyéni specialitása húsvétkor. Lehet ez a sárgatúró, májjal töltött husi, egybesült fasírt, vagy éppen a klasszikus főtt sonka. A lényeg, hogy utóbbi szinte minden asztalra került, sőt, hát ez volt a sztárvendég.

Viszont ez az a kaja, amiből hajlamosak vagyunk jóval többet csinálni, mint kellene. Ráunni viszont nem szabad, mert végtelen a felhasználási mód. A galériánkban megmutatjuk, milyen ételeket érdemes belőle készíteni!

Aki nem akar eltérni a klasszikustól, az természetesen csinálhat sonkás kockát. Mi az évnek ebben a szakaszában ezt szoktunk, és mindenki odavan érte. Szoky meg is mutatja nektek a tökéletes receptet!
Kattints a további képekért!

Jövő héten már jön a hosszú hétvége, vagyis a húsvét. Szinte mindenhol meg fog jelenni a finom főtt tojás, de nem mindegy, hogyan tárolod őket.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Fashion&Beauty
A kollagén, mint a testünk fontos alkotóeleme, kiemelkedő szerepet játszik a bőr, csontok és ízületek egészségének megőrzésében. Kérdés viszont, hogy milyen formában is érdemes bevinni a kollagént...
Lifestyle
A körömrágás az egyik leggyakoribb rossz szokás, ráadásul roppant nehéz megszabadulni tőle. Ám szerencsére ez még nem jelenti azt, hogy ne léteznének olyan megoldások, melyek nagy segítséget...
Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.