Lifestyle

Egy darab ebből a hétköznapi ételből 36 perccel rövidíti meg az életünket

Bár bőven akadnak olyan egészségtelen fogások, melyeknek olykor nagyon nehéz ellenállni, úgy tűnik, egy bizonyos ételt mégiscsak érdemes lenne tiltólistára helyeznünk.

Döbbenetes kutatási eredmény

Igazén érdekes tanulmányt tettek közzé a Nature Food című folyóiratban. A kutatók 5853 különböző élelmiszert vettek alapul, megvizsgálva az egészséges étrendben betöltött kedvező és kedvezőtlen szerepüket. A kutatócsapat egy olyan indexet alkotott, amely megmutatja, hogy az egyes élelmiszerek egy adagja hány percnyi nettó kedvezőtlen, vagy éppen kedvező hatással bír. A vizsgált élelmiszereket aztán kedvezőtlen hatásuk szerint rangsorolták, egy sokunk által kedvelt, népszerű fogás pedig elgondolkodtatóan rossz helyen végzett a listán. Olvass tovább a részletekért!

Talán meglepően hangzik, de bizony a hotdog az az étel, ami igencsak meglepő eredményeket ért el a kutatás során. Az index azt mutatja, hogy az élelmiszerek mennyire növelik vagy csökkentik az élettartamot, a kutatók pedig azt találták, hogy egy például vett marhahúsból készült hotdog bizony több percet is elvehet életünkből. „Az egyik vizsgált étel egy hagyományos marha hot-dog virsli volt kifliben. 61 gramm feldolgozott hús 27 elveszített egészséges életpercet eredményezett, de amikor a nátriumot és a transzzsírsavakat is figyelembe vettük, a végső érték 36 elveszített perc lett” – mondta Olivier Jolliet, a tanulmány társszerzője.
Kattints a további képekért!

Nem egy olyan élelmiszert ismerünk, amit a főzésen és sütésen kívül a háztartásban is felhasználhatunk valamilyen módon – nos, sokan nem tudják, de a kukoricakeményítő épp ilyen.

Leadfotó: 123rf, forrás: edition.cnn.com

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
VI. Fülöp feleségének hivatalos megnevezése Spanyolország királynője, de ha rajtunk múlna, Letícia a divat királynője címet is viselhetné.
Sztárok
Március 18-án startolt a TV2 népszerű napi sorozata, a Hazatalálsz második évada, amelyben a nézők minden hétköznap este izgatottan várják, hogy hogyan alakul Farkasliget lakóinak élete. Réti Adrienn...
Lifestyle
A Bika ma legyen észnél, mert fontos döntéseket kell meghoznia. Napi horoszkóp!