Egy hospice-ban dolgozó szakács elárulta, milyen ételekre vágynak a haldoklók

Spencer Richards a Nagy-Britanniában található Sobell House Hospice szakácsaként tevékenykedik, s a férfi most elárulta, milyen kívánságokkal fordulnak hozzá a haldoklók.
Megtiszteltetésnek érzi, ha elkészítheti egy haldokló ember utolsó vacsoráját
Richards őszintén vallja: szakácsként nem létezik annál nagyobb kiváltság és megtiszteltetés, mint elkészíteni egy haldokló ember utolsó vacsoráját - idézi a férfi gondolatait a Mirror. Az emberek többsége persze szokatlannak, mi több, bizarrnak találhatja ezt az okfejtést, ami részint abból adódik, hogy a nyugati kultúrkörben még mindig idegenkedés, szorongás, félelem és kétkedés övezi a halál, a haldoklás, az elmúlás kérdését. Ki az, aki örömét leli abban, hogy naphosszat egy hospice házban robotol, élet és halál cérnavékony pallóján egyensúlyozó betegek gyűrűjében, a halál szelétől megérintve? Talán benned is felötlött már ez a bizonyos szempontból nagyon is érthető és racionális kérdés.
Csakhogy számosan akadnak, akik tényleg szolgálatként, misszióként élik meg az életük végére érkezett, kiszolgáltatott állapotban lévő embertársaik segítését, támogatását. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindig "örömüket lelik" abban, amit csinálnak, de különleges kötelességetika és felelősségérzet vezérli őket, ami még a fájdalmas-traumatikus pillanatokon való átlendülésben is segít.
Richards a Mirrornak őszintén elárulta, milyen kérésekkel fordulnak hozzá a haldoklók. Mesélt például egy 21 éves páciensről, aki elmondta neki, hogy nem kedveli a hagyományos lehetőségeket - olyan ételt kívánt, amit ilyesfajta intézményekben nemigen szoktak felszolgálni, de Richards kötélnek állt.
