Horoszkóp: Mit várhatunk el és mit nem egy-egy csillagjegytől?

Mindent a Halakról.

Mindenki más

Mindenki tudja, melyik csillagjegyben született. Hallva róla itt, olvasva róla ott – magunkra ismerünk többé/ kevésbé. Ahol a Napunk áll, ott tudunk igazán ragyogni, arra a jegyre jellemző módón, területeken.

Igaz, soha semmi sem csak fekete vagy fehér, színárnyalatok sokaságai vagyunk. Napunk mellett a másik kilenc bolygó is épp úgy bennünk van, csak azok gondolatainkban, mozgásunkban, szívünkben, álmainkban, vágyainkban elbújva.

Mit várhatunk el – pl. a Halaktól?

Ők is, ahogy minden vízjegy (Rák, Skorpió, Halak) – a legmagasabb szintű szeretet készségével születnek le. Ahogy a víz árad, úgy árad bennük az érzelem - megállíthatatlanul. Ha nem szerethetnek - megbetegszenek. Épp ezért ne várjuk el tőlük, hogy ne keressék az érzelmeket, az érzelmi biztonságot, hisz ez az ő közegük! Ahogy a halnak a víz jelenti az életet, úgy nekik a szeretet, mely lágyságban, együttérzésben, a lélek felolvadásában mutatkozik meg.

Ha kedveskedni akarunk nekik, vízpartra szervezzük kirándulásunkat, nyaralásunkat! Ne korlátozzuk őket a fürdésben, legyenek ezek bár csak a hétköznapok egyszerű tisztálkodási rítusai!

Ne bosszankodjunk amiatt, hogy nagyon érzékenyek és befolyásolhatóak!

A körülöttük levő ingerek egy pillanat alatt átjárja őket. Felveszik a formát, ahogy a víz a korsóét. Érzékenységükkel akaratlanul is ráhangolódnak másokra. Lágyak, finomak, nem kritizálnak, nem értékelnek, hanem csak elfogadnak, eggyé/ korsóvá válnak.

Lássuk meg magunkat bennük, hisz ők olyanok, mint a tó felszíne - tükrözik a körülöttük levőket!

Érzékenyen, óvatosan, nagy szeretettel bánjunk velük, mert igen sebezhetőek! Ne csodálkozzunk, ha félénkek, minden hangulatra és rezdülésre érzékenyen válaszolnak.

Annyi oldala van összetett érzelmi természetüknek, mint ahány csiszolt éle van a gyémántnak. Ennek mélyebb oka a rejtett áramlatok és láthatatlan rezgésekre való különleges érzékenységük, születésüktől hozott adottságuk.

Ne csodálkozzunk, ha nem mindig tudunk velük kapcsolatot létesíteni! Ha nincsenek itt a valóságban, legfeljebb csak látszatra, testük van jelen, ha visszavonulnak képzeletbeli világukba, ahol órákat, napokat vagy akár egy egész életet is eltölthetnek – nincs találkozás. Ez akkor történik, amikor a valóság túlságosan kíméletlen, mikor a lelkük nem tud másképp védekezni, mint egy álomvilág mögé bújni.

Egész életükben szükségük van a szeretetre, békére és harmóniára, s ha nem találják meg ezeket ott, ahol élnek, hétköznapjaikban, megkeresik maguknak az ábrándozás világában.

Hatalmas beleérző képességgel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a körülöttük élő emberek rezgései szinte súrolják őket. Ez az oka annak, hogy nagyon jó alvók. Ha a nappali valóság bántja érzékeny természetüket, egyszerűen kikapcsolnak mindent, az alvás álomvilágába is visszavonulhatnak.

Ezer módja van a valóság elöl való menekülésnek. A munkától kezdve a hit világáig, a képzőművészettől a tudatmódosító szerekig bármit választhatnak. Minél szélsőségesebben távolodnak el a realitástól, annál nagyobb szükségük van a szeretetre, melyet valójában keresnek.

A legcsekélyebb barátságtalan megjegyzés is megbánthatja őket. Egyfajta pszichikus antennájuk van az emberek és helyzetek érzékeléséhez. Nem tudnak másképp, csak érzelmeikkel reagálni a világra – ahogy a többi vízjegy szülötte is - azonban bennük nincs meg a Skorpió szívóssága, hatalmas, a hamuból is feltámadó ereje, vagy a Rák védőpáncélja.

Szépen szóljunk hozzájuk, hisz a kedvesség rendkívül fontos számukra! Megnyugtatja őket, s ők is bőségesen osztogatják bárki számára, találkozzanak bár egy hajléktalannal az utcán, vagy egy kóbor kutyával.

Egyik legnagyszerűbb adottságuk a fantáziájuk, bár egyfolytában a Föld felett járnak miatta. A képzőművészet az ő területük, ott vannak otthon - legyen az zene, tánc, foto, festészet, költészet, bármi. Ne akadályozzuk őket az alkotásban, ami segíti őket itt maradni ebben az árnyákokkal teli, számukra túl gyors, túl akaratos, kemény világban! Tehetségük meg is mutatkozik ezeken a területeken, nem véletlenül születik nagyon sok ismert művész ebben a jegyben.

Természetük félénk, azonban ha emberek előtt kell szerepelni, kivirágoznak. Saját területükön, ahol otthon vannak, mernek játszani, hullámzani, áradni, tudják a megszilárdultat oldani, lágyítani.

Született médiumok, a tündérek világa és a természet szellemei életük részét képezik. Ne vegyük el tőlük!

Ott vannak minden karitatív szervezetben, ahol szükség van a segítségre, együttérzésre, szeretetre. Nem csak szavainkkal vannak tisztában, de éreznek minden rezdülést, s ha baj van, képtelenek nem áradni, nem adni, nem tudnak hidegen elmenni a bajbajutottak mellett. Mivel a víz a meghallgatás művészete, már tekintetük is nyugtatólag hat, nem vibrálnak, végtelenül türelmesek – szemükkel, mozdulataikkal, mindenükkel simogatnak.

Több pihenésre és regenerálódásra van szüksége, mint bármely más jegy szülöttének – hagyjuk meg nekik!

Ne várjuk el a Halaktól, hogy mások legyen, mint ami! Ne akarjuk, hogy a levegőben repüljenek, nagyhangú harcosok, kemények legyenek, ne érezzenek! Szeressük őket, ahogy ők is mindenkit szeretnek!

Csendesedjenek el a Skorpiók. Napi horoszkóp!

Leadfoto és fotók: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!