Emlékezzünk: 9 dolog, amit a világ gyorsan elfelejtett a holokausztról

Január 27-én a holokausztra emlékezünk. A nemzetközi emléknap alkalmából elhoztunk néhány olyan kevésbé ismert tényt, amelyek nem kerültek bele a történelemkönyvekbe. Némelyik szörnyű, némelyik reményekkel teli, mégis ritkán említik meg őket.

A holokauszt nemzetközi emléknapja

Január 27-e a holokauszt nemzetközi emléknapja. Közel 80 év telt el a nemzetiszocialista német kormány által eltervezett és irányított népirtás óta, amelynek körülbelül hatmillió európai, zsidó származású ember esett áldozatul, de mindmáig kerülnek elő szörnyű és meglepő tények abból az időszakból. A magyarorszagom.hu kilenc történetet gyűjtött össze, amiket csak kevesen ismernek. Szörnyű és meglepő történetek.

Kattints a galériára!

Hitler felajánlotta a zsidóknak, hogy elmehetnek - Ez egy rendkívül vitatott történet, de dokumentált alapjai vannak. 1938-ban Franklin Roosevelt amerikai elnök összehívta az Évian konferenciát Franciaországban. Adolf Hitler felajánlotta a zsidóknak, hogy távozzanak Németországból, ezért 32 ország összeült megvitatni, hogy kik lennének hajlandóak befogadni a menekülteket. Mivel nem sikerült egyértelmű döntést hozni, a legtöbben kénytelenek voltak Németországban maradni. Csupán néhány ország volt hajlandó a befogadásra, úgymint a Fülöp-szigetek, a Dominikai Köztársaság és Costa Rica.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak