Ezzel az ősi japán légzéstechnikával bárki el tud aludni 1 perc alatt: mutatjuk, hogy alkalmazd a Hold-légzést, hogy tényleg hatásos legyen

Az alvás nekünk embereknek olyan, mintha feltennénk magunkat egy töltőre, hiszen ettől leszünk másnap energikusak és már azt is tudjuk, hogy rengeteg fontos vegetatív folyamat zajlik le alvás során. Éppen emiatt folyton keressük a jó alvás titkát, melynek bizony, része a Hold-légzés is.

A japánok mindig tudják a tutit

A Hold-légzés, ez a zseniális japán légzéstechnika, amely azt ígéri, hogy javít az alvás minőségén és megtanít arra, hogyan hagyd el a rossz szokásaidat. A Hold-légzés lényege, hogy gyorsan lecsendesítsd az elmédet, így megállíthatod az e-mailekkel, munkahelyi megbeszélésekkel, problémákkal kapcsolatos gondolatokat, nem rágódsz majd azon, hogy mit veszel az apósodnak születésnapjára és mindemellett: rekordidő alatt mély alvásba esel.

A Hold-légzés jógatechnikája abból áll, hogy csak a bal orrlyukunkon keresztül lélegzünk be. Furcsán hangzik, de úgy gondolják, hogy a test bal oldala az idegrendszerrel van kapcsolatban, ezért ezt a légzéstechnikát régóta használják a nyugalom és az alvás elősegítésére. Egyszerűen feküdj le, csukd be a szemed és a jobb hüvelykujjaddal finoman zárd be a jobb orrlyukad. Kezdj el egyenletesen lélegezni a bal orrlyukadon keresztül, majd zárd el a bal orrlyukad, és lélegezz a jobbon át. Ismételd ezt néhány percig, amíg el nem kezded érezni, hogy tisztul az elméd és nyugalom járja át a tested.

Forrás: Elle Fotó: 123rf

Oldalak