Vajon hazudik? 10 nyilvánvaló jel, ami rögtön elárulja

Ha ezekre figyelsz, pillanatok alatt tudni fogod, megbízhatsz-e benne.

Amikor kérdezel valamit, megmozdítja a fejét

Ha kérdezel a másiktól valamit, ő pedig mintegy válaszként szinte azonnal megmozdítja a fejét - például oldalra kapja, lehajtja, felnéz -, akkor biztos, hogy hazudni készül. Az ilyen hirtelen reakciók mindig arra utalnak, hogy az illető zavarban van a füllentés miatt.

Máshogy veszi a levegőt

Aki hazudik neked, az hirtelen máshogy, gyorsan, kapkodva kezdi el venni a levegőt. Ez egy reflex, mondják a szakértők. A sebes légzés gyakran légszomjat okoz, ez annak az eredménye, hogy a hazugság miatti izgalom elkezdi pörgetni a szívet és a vérkeringést.

Alig mozdul

A szakértők szerint, amikor valaki egy normális beszélgetésben vesz részt, gesztikulál, grimaszol, keze-lába mozog. Ez természetes. Amikor azonban éppen benne van egy hazugságban, akkor pont az ellenkezője jellemző rá: mozdulatlanul, felhúzott vállakkal ül vagy áll, a stressz ugyanis szinte megbénítja.

Ismétel

Árulkodó jel lehet, amikor az illető állandóan szavakat, mondatokat ismétel. Remek módszer, hogy magát és téged is meggyőzzön arról: igazat mond. Ráadásul az ismétlések alatt időt is nyer, hogy tovább csűrje-csavarja a füllentést.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotók: brightside.me

Oldalak