Lifestyle

Használd ki a nyár utolsó hétvégéit – 5 +1 letehetetlen könyv augusztusra

Még két hétvégénk maradt az idei nyárból, használd ki az utolsó meleg napokat és lazíts pár izgalmas olvasmány társaságában. 6 hazai újdonságot mutatunk, amik egytől egyik jó partnereid lehetnek ebben.

Sáfrán Judit: Az írisz emlékei

Az amnéziás, tinédzser Cylia minden vágya, hogy fényt derítsen elfelejtett múltjára. Egy rémisztő támadás során rájön, hogy egy ősi uralkodóház leszármazottja. A szülőhazájában megismerheti a múltját, ám ezzel fel kell vállalnia a trónörökös szerepét. Vajon képes beteljesíteni a sorsát a párhuzamos világban, ahol mindent körüljár az istenek ereje? Az Örökölt királyság c. sorozat első része tele van váratlan fordulatokkal. A könyv elviszi olvasóját egy párhuzamos világba, amit a szerző, Sáfrán Judit filmszerű leírással tesz igazán hitelessé és szinte valóságossá. Egy megdöbbentő és egyben lenyűgöző kultúrával találkozhatunk, amely csak a képzelet szüleménye.

Az írisz emlékei c. kötet egy különleges történet a lányról, aki mindent elfelejtett, a férfiről, aki szörnyű titkot őriz, az olvasó két lelket ismerhet meg, akik örökre összeköttetésbe kerülnek egymással. A szerző nem mindennapi utazásra invitál minket, mindezt anélkül, hogy kimozdulnánk otthonról, magával ragadó és titokzatos. Természetesen néhány titokra nem kapunk választ, így annál izgalmasabbá válik a fantasy-regény és csak reméljük, hogy a folytatásban minden kiderül.

Papp Diána: Most élsz

Zoli ​egy hangulatos vidéki kisváros moziját vezeti, ami egykor romantikus búvóhelye volt az álmodozó szerelmeseknek. Az utóbbi években azonban a szerencse elkerüli a férfit; a nézőszám apad, a tartozások nőnek, és hiába őrizte meg fiatalos sármját, a Nagy Ő sem akar betoppanni az életébe…Egy nap azonban megtalálja a gimis osztálytársak annak idején rábízott lezárt leveleit, amelyekben arról írnak, vajon mi lesz velük, hol tartanak majd tizenötév múlva. Hirtelen feltárul a rég eltemetett múlt; a gondtalan évek, fergeteges bulik, életre szóló barátságok, soha be nem teljesült szerelmek, és a fogadalmak, hogy mindenáron boldogok lesznek…Vajon mi lett abból a mosolygós srácból, aki mindenáron sikeresebb akart lenni országos hírnevű apjánál? Boldog-e az a lány, aki az érettségi banketten még titkolta pár hetes terhességét? Hová sodorta az élet az osztály zűrös csaját, akinek minden fiú az ágyába akart bújni, és legfőképpen, hol lehet Viki, akinek Zoli soha nem merte elmondani, mit érez iránta…

Mintha csak varázsütésre történne, meghívást kap az első osztálytalálkozóra, és Zoli úgy dönt, titokban fog segíteni annak az öt embernek, akikhez még ma is szoros érzelmek fűzik, hogy az osztálytalálkozón már pontosan arról a boldog életről tudjanak beszámolni, amiről a majd' két évtizeddel ezelőtti levelük szól.

Hogy sikerül-e, kiderül a magazinszerkesztő és népszerű regényíró Papp Diána legújabb regényéből, amely az ábrándoktól mentes felnőttkorról, a nosztalgiázásról, a „majdegyszer” helyett a „mostélsz” melletti hajthatatlan kiállásról szól.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Mérlegnek meg kell válnia valakitől, aki egykor fontos volt neki. Napi horoszkóp!
Sztárok
Volt kitől örökölnie a szépségét: Nicole Kidman megszólalásig hasonlít gyönyörű édesanyjára.
Sztárok
Peg Entwistle képtelen volt feldolgozni, hogy sosem sikerült befutnia filmsztárként, ezért tragikusan fiatalon, mindössze 24 esztendősen végzetes lépésre szánta el magát...