Lifestyle

30 évvel később újraalkotta ikonikus fotóját a magyar fényképész, a végeredmény imádni való

Manek Attila 1987-ben fotózta le a feleségét és kislányukat a budapesti kiskörúton, a képet pedig a mai napig imádják az internetezők.

Anya és lánya a zöldségesnél 1987-ben

A Femcafe.hu-n is beszámoltunk már olyan esetekről, amikor egyesek Facebook-csoportokban ismertek rá családtagjaikra akár harminc-, ötvenéves fotókon. A jelen cikkben tárgyalt kép története egy kissé különbözik ezektől. Időről időre felbukkan ugyanis egy nyolcvanas évek végén készült fotó a Budapest régi képeken nevű Facebook-csoportban, ami minden alkalommal óriási népszerűségnek örvend, a csoporttagok kedvelésekkel és kommentekkel árasztják el ezeket a bejegyzéseket. A Manek Attila fotográfus által készített képen a fényképész felesége és kislánya látható, amikor az édesanya éppen egy budapesti zöldséges kínálatát méri fel, a gyermek pedig addig egy almát majszolgat anyja szatyrában ülve.

Tavaly év elején Manek Attila – aki az MTI Fotószerkesztőség vezetője is volt, és számtalan lapnak dolgozott, szabadúszóként ma is dolgozik – a 24.hu-nak elmesélte, hogy az 1987-es fotó a Múzeum körúton készült, ahol akkoriban laktak a családjával. A „második műszak” nehézségét akarta ábrázolni a képpel, azt, hogy mennyire le vannak terhelve az anyukák: munka után viszik haza a gyereket, és még be is kell vásárolniuk. A vicc kedvéért került a kislány, Enikő a hatalmas szatyorba.

Az eredeti kép negatívja az MTI (MTVA) archívumában található, a fotós nem is tudott róla, hogy a Facebookra felkerült egy digitális változata – mint ahogy arról sincs biztos információja, ki és honnan jutott a fényképhez. Annak idején díjat nyert a fényképpel a sajtófotó-pályázaton, majd egy jubileumi sajtófotó-kiállításon is feltűnt a korábbi évek legjobb képei között, emiatt gyanítja, hogy ekkor „tévedhetett ki az internetre” is.

A Facebookon sok kommentelő érdeklődött, hogy vajon hogy néznek ki ma a fotón szereplő emberek, ezért Manek Attila úgy döntött, elkészíti a fotó jelenkori verzióját.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Lifestyle
Az eggs benedictet sokan elkészítenék néha otthon villásreggelire, de amikor megtudják, hogy például buggyantott tojás kell hozzá, az mindenkinek a kedvét el szokta venni.
Sztárok
ByeAlex nem rejtette véka alá, hogy utálta ezt az állást, és a főnökével sem jött ki túl jó. Már a barátai is tudják róla, hogy van, amikor nem szabad hozzászólni.